Annonce
Danmark

Det er fine ord uden indhold, hvis man mener, at vi ikke har ulighed i Danmark

Torben Jensen

Ulighed: Henrik Dahl fra Liberal Alliance bruger en masse fine ord uden indhold her i avisen 13. februar på at fortælle os alle, at der ikke er ulighed i Danmark.

Det er nok naturligt for ham, hvis man kun har øje for rigsmandsghettoer, hvor ingen lider nød, når bare der er til de næste 12 flasker god rødvin.

Et land plaget af, at flere bliver hjemløse. Ja - og man holder sig ikke for god til at jage hjemløse om natten. Mere end 10.000 flere fattige børn alene i 2017, bl.a. på grund af kontanthjælpsloftet. Pensionister, som må vælge, om de skal købe mad eller medicin. Folk, som går sultne i seng. En udvikling, der stille og roligt sniger sig ind i vores samfund.

Alt i mens de borgerlige vasker deres hænder og ser efter kurserne på aktiemarkedet, eller hvor der kan findes et "godt" land til skattely. Topledernes lønninger og andele i virksomhederne tordner frem. En Carlsberg-chef kan f.eks. indkassere godt 50 mio. om året, flere chefer har oplevet stigninger på 30-50 pct. om året.

Så Henrik, tag et kik ud af den borgerlige osteklokke, og se virkelighedens Danmark, inden I får smadret hele velfærdssamfundet, som generationer før dig og mig har bygget op i deres ansigts sved.

Hold Lars Løkke langt fra livet, nu da han igen vil smadre vores sundhedsvæsen ved at nedlægge regionerne. Vi hører, at der er forskel på regionernes ventelister og behandlinger. Det er staten, som sidder på regionernes økonomi, og der kommer ikke flere lægelige specialister, fordi I vil centralisere magten i sundhedssystemet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce