Annonce
Debat

Det er en pinlig sag med milliard-regnefejl - men politikerne er nødt til at finde pengene

På kant: Alle, der har prøvet at flytte fra et hus til et andet, ved, at det er en bekostelig affære. Det vil sige: Næsten alle. Politikere har tilsyneladende ingen ide om, at den slags naturligvis skal regnes med, når man lægger et budget for et større byggeri, som man efterfølgende skal samle en masse funktioner i. I hvert fald er det på forunderlig vis kommet totalt bag på både politikerne i Region Midtjylland og i Folketinget, at det koster mange penge, når man samler alle de århusianske sygehuse under et tag i det nye supersygehus i Skejby.

Hvem der helt præcis bærer ansvaret for, at det er gået galt, er svært at afgøre. Men fakta er, at flytningen blev en milliard dyrere end først antaget.

Et vanvittigt stort beløb, og noget, der naturligvis ikke kan undgå at medføre massive besparelser og kvalitetsforringelser for patienterne, hvis pengene alene skal findes hos Region Midtjylland. Det er smart – og måske en anelse utiltalende – at regionen venter med at melde tallet ud, til der er valgkamp. Men på den måde er regionen garanteret, at køen af politikere, der er klar med hjælp, er lang.

Men det er også absolut nødvendigt. For hvad hjælper det, at man har et sygehus, der ser super ud, og som har de nødvendige faciliteter, men hvor der ikke er penge og personale til at behandle patienterne?

Derudover er det nødvendigt at finde flere midler, så arbejdsforholdene igen kan blive tålelige for læger og sygeplejersker. I modsat fald risikerer vi, at de klogeste hoveder og eksperter flygter. Noget, der tilsyneladende allerede er ved at ske.

Skejby er det første af flere nye supersygehuse. Derfor kan politikerne lige så godt allerede nu sætte penge af til flytning i fremtiden, så vi undgår lignende pinlige sager og sikrer, at de nye supersygehuse reelt også bliver super - og det løft af sundhedsvæsnet, som vi har behov for.

Annonce
Jan Schouby
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce