Annonce
Debat

Det er en pinlig sag med milliard-regnefejl - men politikerne er nødt til at finde pengene

Annonce

På kant: Alle, der har prøvet at flytte fra et hus til et andet, ved, at det er en bekostelig affære. Det vil sige: Næsten alle. Politikere har tilsyneladende ingen ide om, at den slags naturligvis skal regnes med, når man lægger et budget for et større byggeri, som man efterfølgende skal samle en masse funktioner i. I hvert fald er det på forunderlig vis kommet totalt bag på både politikerne i Region Midtjylland og i Folketinget, at det koster mange penge, når man samler alle de århusianske sygehuse under et tag i det nye supersygehus i Skejby.

Hvem der helt præcis bærer ansvaret for, at det er gået galt, er svært at afgøre. Men fakta er, at flytningen blev en milliard dyrere end først antaget.

Et vanvittigt stort beløb, og noget, der naturligvis ikke kan undgå at medføre massive besparelser og kvalitetsforringelser for patienterne, hvis pengene alene skal findes hos Region Midtjylland. Det er smart – og måske en anelse utiltalende – at regionen venter med at melde tallet ud, til der er valgkamp. Men på den måde er regionen garanteret, at køen af politikere, der er klar med hjælp, er lang.

Men det er også absolut nødvendigt. For hvad hjælper det, at man har et sygehus, der ser super ud, og som har de nødvendige faciliteter, men hvor der ikke er penge og personale til at behandle patienterne?

Derudover er det nødvendigt at finde flere midler, så arbejdsforholdene igen kan blive tålelige for læger og sygeplejersker. I modsat fald risikerer vi, at de klogeste hoveder og eksperter flygter. Noget, der tilsyneladende allerede er ved at ske.

Skejby er det første af flere nye supersygehuse. Derfor kan politikerne lige så godt allerede nu sætte penge af til flytning i fremtiden, så vi undgår lignende pinlige sager og sikrer, at de nye supersygehuse reelt også bliver super - og det løft af sundhedsvæsnet, som vi har behov for.

Jan Schouby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce