Annonce
Debat

Debat: Udspil er en ommer DF - giv folkeskolen arbejdsro

Sara Emil Baaring. Arkivfoto: Kim Rune

Læserbrev: Dansk Folkeparti har i et nyt udspil fremført et forslag om at indføre karakterer helt ned til 4. klasse. Forslaget vil lægge pres på vores børn, skabe konkurrence og præstationspres i en alt for ung alder; Jeg tror, at dette vil skabe mistrivsel, stress og unødige forventninger til vores børn – der netop stadig er børn.

Det er ganske enkelt ikke et tidssvarende syn på vores folkeskole at tro, man kan give børn et stempel og en karakter fra 4. klasse. Hvad skal de bruge den til, hvad skal den bedømmelse gøre godt for? Langt hellere skulle man arbejde med at frigøre børnenes lærer, så de kan bruge deres tid på børnene, relationen med forældrene og ikke bruge tiden på bureaukrati. Eksempelvis er man på skoler rundt om i landet nede på 15. minutters samtaler mellem skole og hjem – det er ikke et samarbejde om den enkelte, det er en fortsættelse af tanken om, at børnene er der for at præstere og ikke bliver hele mennesker i et samspil mellem hjemmet og skolen.

Jeg tror, at det er på tide at give folkeskolen arbejdsro, for som det er nu, så er folkeskolen en politisk kastebold. Der findes en årlig klumme i folkeskolebladet. I den har en lærer sat sig for at nedskrive hver gang, en politiker kommer med forslag om nye fag, der kunne undervises i.

Annonce

Hvis disse forslag var realiseret sidste år, så ville skemaerne blive lange excel-ark. Der var forslag om 52 nye fag. Det burde kalde på tiltrængt arbejdsro til folkeskolen og de lærere, der arbejder der.

Et andet vanvittigt forslag, som også kommer fra DF, er, at Christiansborg skal forhåndsbestemme 75 procent af det pensum, der arbejdes i. I mine øjne er det dødsstødet til den danske folkeskole. Det bliver programmering af børn og unge – ikke dannelse. Det er som om, der findes en drøm om topstyring og kontrol fra DF, når det kommer til vores folkeskole. Jeg tror på, at vi skal sætte folkeskolen fri.

Disse forslag fra DF peger på en kedelig tendens, som ikke er med til at løse de problemer, som folkeskolen står med. Med kontrol tror man, at man kan skære fedtet fra og styre retningen for undervisningen. Det er ikke vejen frem. Og det kan ikke regnes ud på Christiansborg – løsningerne skal skabes på lærerværelset blandt kaffekopper og mennesker, der kender vores børn. Især når det kommer til tiltag, der kan skabe mistrivsel, angst og stress blandt vores børn. Giv folkeskolen tilbage til fagpersonerne.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce