Annonce
Nyborg

Det er en mundfuld at være tilskuer til

Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Det kan være noget af en mundfuld at være tilskuer til de scener, der nu udspiller sig, efter Slotsprojektet i Nyborg for alvor er sat på standby.

Det er sket, helt efter bogen og med hjemmel i lovgivningen. Skeptikere, som jeg er til det projekt, er jo ikke blinde modstandere, og vi spørger egentlig kun, om det er nødvendigt at opføre en klods af en moderne slotskopi, for at kunne fortælle slottets og byens historie?

Ja, jeg og de mange andre som ikke ser slotsprojektet som en åbenbaring, er jo kun interesseret i at undgå de værste vildskud i vores smukke by. Med tidens elektroniske vidundere er det let at anskueliggøre selv de mest komplekse emner for et interesseret publikum.

Historieformidling anno 2021. Der er arbejdet med det projekt i 10 år - ja holdt lige engang - har ingen tænkt på en Plan B, hvis projektet ikke kunne godkendes? Noget tyder på, at de gode kræfter der har haft afgørende at sige vedrørende projektet, ikke har haft det nødvendige overblik i en så stor byggesag.

Overambitiøse enkeltpersoner har nok heller ikke gavnet projektet. Og nu skændes man åbenlyst og inddrager oven i købet medlemmer af den styrelse, der vendte tommelfingeren nedad, og vores udmærkede borgmester er også blevet sur over at være blevet kaldt "tilfældig", selvom alle jo godt ved, at det ord blev brugt, ja tilfældigt.

Kun en stemme afgjorde det, og det har vakt bestyrtelse, men er det ikke ofte det, der sker i vores eget byråd: At noget afgøres med kun en stemme? Jeg tror på, at vi i Nyborg kan præstere meget bedre end det nu stoppede slotsprojekt, men loven skal holdes og alle dispensationer, skal først være på plads - det må være læren af det, der nu er sket.

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod