Annonce
Assens

Overskudsvaccinerne i Assens: Borgmesteren har endnu ikke fået et stik

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune. Foto: Amalie Hermansen
Modsat i Middelfart Kommune har Assens Kommune ingen særlige lister over folk, der kan få eventuel overskydende coronavacciner. Det fortæller Michael Bjørn, som er direktør for Social og Sundhed.

Assens: Der er ingen coronavaccineliste i Assens.

Det fortæller Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i kommunen.

For nylig bragte Fyens Stiftstidende en historie om Middelfarts 46-årige borgmester Johannes Lundsfryd (S), der 31. december sidste år - på samme tid som kommunens plejehjemsbeboere - havde taget imod tilbuddet om at modtage en vaccine mod corona.

Altså overskudsdråber, der var til overs. Det har siden skabt megen debat, og det kom frem, at borgmesteren havde stået på en særlig liste over særlige personer, vaccinen kunne gives til i Middelfart Kommune.

Det er sådan en slags liste, der ikke tilsvarende findes i Assens, fortæller Michael Bjørn.

- Nu ved jeg ikke, hvilken liste der er i Middelfart. For vores vedkommende så har vi ikke lister over fremtrædende eller andre personer. Hverken vores sundhedsberedskab, krisestab eller noget andet er på nogle lister. Og det har vi ikke haft på noget tidspunkt, siger Michael Bjørn.

- Så hvis I har overskydende vacciner, hvad sker der så med dem?

- Det har vi jo haft, hvis vi går tilbage til, da vi vaccinerede på plejehjemmene (ved nytår, red.), så var der overskydende vacciner der. Der har de medarbejdere, som har været på job på det enkelte plejehjem, fået tilbudt vaccinen, siger Michael Bjørn.

Annonce

Mange har taget imod

Han siger, at skulle der i så fald have været mere vaccine dengang, så er andre medarbejdere blevet kaldt ind og fået tilbudt den.

- Og i næste række deres kollegaer, som ikke har været på job på det pågældende tidspunkt, fortæller Michael Bjørn.


For vores vedkommende, så har vi ikke lister over fremtrædende eller andre personer.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.


Han har ikke dugfriske tal, men fortæller, at over 90 procent af medarbejderstaben har taget imod vaccinen. Det er frivilligt, om man vil modtage den.

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), har vi selvfølgelig også spurgt. Han siger, han ikke har fået nogen vaccine endnu.

- Ikke siden jeg var barn, da jeg skulle vaccineres mod kopper, eller hvad det var. Det skal jeg heller ikke have. Jeg skal ikke have noget stik, før folk af min alder og 'almindelige' mennesker skal have, fortæller han.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tina Petersen betaler selv 25.000 kr. for genoptræning: Politikere kræver redegørelse om hendes forløb

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce