Annoncørbetalt indhold

Det er altid godt at have en rejseforsikring med i kufferten

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Du kan måske tænke: Hvorfor skal jeg overhovedet have en rejseforsikring? Det er der flere grunde til. For en rejseforsikring kan dække rigtig mange ting, som du kan komme ud for i udlandet. Her er du nemlig på eget ansvar, i et land med andre regler og et andet sundhedsvæsen, hvis du for eksempel skulle blive syg, mens du er væk, hvilket bare er én ting, som en rejseforsikring kan hjælpe dig med. I denne artikel kan du læse om tre scenarier, hvor det kan være rigtig rart at have sig en rejseforsikring i ryggen, så man ikke står helt så alene. Yderligere kan du få et overblik over de forskellige muligheder inden for rejseforsikringer, og hvad du skal være opmærksom på.


Annonce

Du kommer til skade i udlandet

Hvis du for eksempel er på skiferie, eller bare en hel normal ferie, og kommer til skade på den ene eller anden måde. Det kan være, at du falder og brækker benet eller måske kommer til skade med hovedet. Så er det meget vigtigt at komme på hospitalet relativt hurtigt og blive behandlet. Hvis du er ude og rejse i Europa, vil du være dækket af det blå sygesikringskort. Det vil give dig samme rettigheder som en borger i det pågældende land, men eftersom landets dækning og egenbetaling er meget forskellig, kan du risikere at skulle betale en del af udgifterne selv. Det dækker en rejseforsikring for dig, så du ikke skal stå med mange ekstra udgifter lige pludselig.


Hjemtransport - som vi oplevede det med corona

Hvis du står i en situation, hvor du lige pludselig skal uventet hjem, kan det betyde en masse ekstra udgifter. Det var der mange, som oplevede med corona i sin tid. Her blev alle danskere beordret hjem fra deres rejser overalt på kloden. Det forårsagede udover en masse tumult, også en masse ekstra rejseudgifter. Dem kan du slippe for, hvis du på forhånd har tilkøbt dig en rejseforsikring. Så kan du bare læne dig tilbage og nyde din ferie, uden at stresse over hvad der mon kunne ske.


Du bliver udsat for tyveri

En anden risiko der er ved at rejse i udlandet, er risikoen for at blive udsat for tyveri. Hvis du befinder dig i et fremmed land og pludselig har mistet eksempelvis nogle smykker, en taske eller noget helt tredje, så kan det være svært at få det anmeldt til det lokale politi og eventuelt opspore igen. Men det er altså endnu en ting, som rejseforsikringen kan dække for dig. Så frygt ej, næste gang du tager din elskede taske eller smykker på, når I skal ud og spise på jeres feriedestination.


Det du skal vide om rejseforsikringer 

Der findes mange forskellige slags rejseforsikringer, hvilket også betyder, at der er en for alle. Der findes for eksempel en enkeltrejseforsikring, som tilkøbes til en enkelt rejse. Så skal du på en længere rejse, for eksempel som backpacker gennem Asien i 6 - 7 måneder, så er denne løsning for dig. Indenfor denne kategori findes også ungdomsrejseforsikringer, som er en speciel forsikring til unge, normalt op til 35 år, som vil ud at opleve verden på egen hånd. Aldersgrænsen og indholdet af denne type rejseforsikring kan varierer, alt efter forsikringsselskab. Yderligere findes der for eksempel også en studierejseforsikring, for dig som skal til udlandet og studere i et eller flere semestre. Er du under 35 år, kan du mange gange spare penge ved sådan en type forsikring, da de fleste forsikringsselskaber tilbyder rabat til unge mennesker. Til hele familien findes en familierejseforsikring, som indbefatter alle dem som bor på din folkeregisteradresse. Har I delebørn i familien, er disse normalt også indbefattet af denne type rejseforsikring, men i dette tilfælde er det altid en god ide, at tage kontakt til jeres forsikringsselskab, for at være sikre. Denne familierejseforsikring kan både tilkøbes som en enkeltrejseforsikring og som en årsrejseforsikring, så der er muligheder, for alle typer af familier og rejsemål.


Udvalget og kombinationerne af forsikringer er mange, men der er helt sikkert også noget til dig.


Forskelle på forsikringer alt efter rejsedestination

Der er forskel på den rejseforsikring du skal købe, alt efter hvor i verden du skal rejse hen. Rejser du uden for Europa, er du ikke længere dækket af det blå sygesikringskort. De danske ambassader og konsulater hjælper dig i nødsituationer, dog dækker de aldrig dine udgifter, så langt hen ad vejen, er det en privat rejseforsikring, som skal hjælpe dig godt på vej. Rejsedestinationer i Europa er som tidligere fortalt, dækket ind under det blå sygesikringskort, men en privat rejseforsikring hjælper dig, hvis du for eksempel mister din bagage, eller skulle få brug for retshjælp. Der er mange ting, som en privat rejseforsikring giver dig, som det blå sygesikringskort ikke dækker. Tilkøb derfor altid en privat rejseforsikring, til både dig og resten af familien, og vær opmærksom på, at der er forskel på rejsedestinationer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.