Annonce
Nordfyn

Det Danske Saunaselskab har talt: Saunaen ved Tørresø er den bedste, de har set

Det, der tidligere var en brugt skurvogn, er i dag forvandlet til Danmarks måske bedste mobilsauna. Arkivfoto
Den mobile sauna, som i marts blev indviet ved Tørresø, er blevet testet af foreningen Det Danske Saunaselskab. Og begejstringen er stor.

Tørresø: - Ubetinget den bedste mobilsauna testet til dato.

Begejstringen var stor, da to eksperter fra Det Danske Saunaselskab testede saunaen ved Tørresø Strand. Den blev indviet i marts og vækker allerede begejstring i vide kredse. I bedømmelsen fra saunaselskabet hedder det videre:

- Superflot bygget med panoramarude i gavl, som er spejl udefra. Forrum med vask og toilet plus omklædning med bænk og knager. Dresscode aftales indbyrdes.

Vurderingen fra saunaselskabet sker efter et bestemt pointsystem. Saunaen skulle have 21 point for at bestå, og den fik 27. Saunaselskabet mindes ikke tidligere at have givet så mange point. En kæmpe påskønnelse til de frivillige, der tog initiativ til at bygge saunaen.

Inspirationen fandt de ved at søge på Google. En dag kom de til at købe en gammel skurvogn i Fredericia for 40.000 kroner, og det er den vogn, som i dag er forvandlet til luksussauna. Foreningen Fuglsang sauna og friluftsbad er dannet.

Annonce

Kort om Det Danske Saunaselskab

Foreningen Det Danske Saunaselskab blev stiftet i 2003 med det formål:

At udbrede kendskabet til den oprindelige finske sauna.

Værne om de traditionelle saunaskikke.

Samt forebygge fejlagtige forestillinger om saunaen.

Desuden er opgaven at fremhæve saunaens generelle betydning for et sundt liv og livsstil.

Medlemsskaren består af personer, som ønsker at fremme den ægte finske saunakultur og samtidig forbedre deres egne og andres mulighederne for gode oplevelser i de danske saunaer.

Kilde: Det Danske Saunaselskab.

Ingen var eksperter

Omkring 300 frivillige arbejdstimer blev brugt på at omdanne skurvognen. De nødvendige penge, i alt cirka 200.000 kroner, blev blandt andet skaffet gennem kommunal opbakning og sponsorer. Fra ideen opstod, til saunaen stod klar, gik der 15 måneder.

Inden de ivrige frivillige gik i gang med projektet, var alle novicer ud i kunsten at bygge saunaer. Men arbejdet blev altså så vellykket, at de nu kan glæde sig over at sidde i Danmarks til dato måske bedste mobilsauna.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce