x
Annonce
Nyborg

Det damper og dufter af tjære: Ny asfalt på Kertemindevej

Sådan så der ud tirsdag morgen på Kertemindevej i Flødstrup. Foto: Else Lysebjerg Hansen
Nyborg Kommune har sat gang i arbejdet med ny belægning på en halv snes veje.

Flødstrup: Beboerne i Flødstrup stod tirsdag op til noget, der umiddelbart lignede et inferno af røg og damp på Kertemindevej. Store maskiner og en til lejligheden midlertidig lysregulering bredte sig på vejen. Forklaringen er, at Nyborg Kommune i disse dage lægger ny asfalt på Kertemindevej.

Arbejdet, som forventes afsluttet torsdag 26. marts, strækker sig præcist over 3.351,3 meter. Det drejer sig om strækningen fra Rørbækvej mod Kertemindesiden til et lille stykke forbi Flødstrupvej mod Ullerslev.

Kertemindevej i Flødstrup er i øvrigt blot én af en halv snes veje i Nyborg Kommune, der får ny belægning på i år.

Blandt de andre længere strækninger, der skal nyasfalteres, er Brændemosevej ved Langå, Svendborgvej i Svindinge og Vindingevej i Nyborg.

Annonce
Ny asfalt på vej til Kertemindevej. Foto: Else Lysebjerg Hansen

Dyre revner

Til gengæld er en tiltrængt udbedring af belægningen på et stykke af Skellerupvej nord for Skellerup sat i bero.

Et forsøg med reparation af revner på et mindre stykke af vejen er ikke faldet heldigt ud.

Og eftersom det vil koste fem-seks millioner kroner at knuse de betonplader under asfalten, som forårsager revnerne, har Nyborg Kommune valgt at undersøge, om der er andre, der har et bud på en bedre løsning.

Der er i 2020 sat godt syv millioner kroner i alt af til asfaltarbejder på Nyborg Kommunes veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce