Annonce
Debat

Det bliver sjovere at være barn i Svendborg end i Odense

Annonce

Læserbrev: Der er cirka 50 kilometer fra Svendborg til Odense. Men der er en verden til forskel på, hvordan man i de to kommuner prioriterer børn og unge.

I det hele taget er der stor forskel på kommunernes ambitioner.

I Svendborg Kommune har man valgt at investere i børnenes fremtid. Her øger de normeringerne i daginstitutionerne allerede fra 2021. Det sker, mens der forhandles om minimumsnormeringerne i Folketinget. Det er en fantastisk nyhed og en sejr for de børn, der allerede fra næste år får glæde af de gode intentioner.

Ser vi på ambitionsniveauet i Nyborg Kommune, er der også her noget at glæde sig over. Her vil man nemlig sikre, at pengene til minimumsnormeringer udelukkende skal gå til pædagoger. Derfor er vores appel til Svendborg Kommune, at man går hele vejen og samtidig løfter kvaliteten ved at ansætte pædagoger, som man nu vil gøre i Nyborg.


Man vil bygge nye (tiltrængte) institutioner og skoler. Det er nemlig velfærd. Men kære venner, velfærd er det, der er indenfor murene.


Desværre har man i Odense Kommune været fremme med sparekniven igen. Budgettet er som at se en genudsendelse for 28. gang. Det er nogenlunde den følelse, jeg sidder med, når jeg kigger på det. Pengene til normeringer bruges, men samtidig spares der på området. Der skæres lidt i det daglige driftsbudget og endnu en gang i andelen af pædagoger.

Altså heller ingen sejr for børnene i kommunen i denne omgang. Odense Kommunes argument? Man vil bygge nye (tiltrængte) institutioner og skoler. Det er nemlig velfærd. Men kære venner, velfærd er det, der er indenfor murene.

Jeg ved, det er svært at få pengene til at række, men jeg vil anbefale, at man også i Odense Kommune tænker og handler med mod og med langt større ambitioner for vores børn. De venter på jer. De fortjener at blive mødt af voksne med høj faglighed og gode normeringer i et godt arbejdsmiljø. Det er den bedste investering, man kan forestille sig, for med de investeringer kan vi undgå dårlig trivsel og anbringelser.

Ved at investere i børn og unge kan vi satse på tidlige indsatser og gode børnemiljøer med de rigtige tiltag for det enkelte barn – også de sårbare. Men det kræver, der er voksne med en faglighed, der kan se dem og gribe dem – inden de falder! Og det kræver, at man investerer i stedet for at skære.

Alle burde stå på tæer for at skabe bedre vilkår for vores børn i stedet for at forringe dem. Vi ved, at forældre vil bosætte sig i de kommuner, der tilbyder de bedste vilkår til deres børn. Vi ved, at pædagoger ansættes i de kommuner, hvor de bedste vilkår findes. Det betaler sig nemlig på alle måder at investere i vores børn.

Alle børn – i alle kommuner - har nemlig ret til og krav på at blive mødt af pædagoger, der har den faglige indsigt i børns trivsel og udvikling. Pædagoger, som kan understøtte børnene i deres leg, nysgerrighed, relationer og skabe inkluderende fællesskaber. Præcis som man vil gøre det i Nyborg Kommune.

Jeg vil i høj grad appellere til, at man i Odense Kommune lader sig kraftigt inspirere af både Nyborg og Svendborg Kommune. Det batter noget at investere i vores børn. Det kan vi jo se, når pengene følger med ambitionerne. Nu har vi endelig muligheden for at genoprette området. Og nu skal vi gå hele vejen med flere pædagoger til at løfte opgaverne og give det kvalitetsløft, vores børn fortjener. Lad os allerede nu investere i børnene. Uanset hvilken kommune, de bor i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce