Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det bliver lettere, når du skal: Ekstra toilet ved veteranjernbanen

Pakhusbygningen ved stationen i Korinth får handicapvenligt toilet. Foto: Syd Fyenske Veteranjernbane

Korinth: Køen af tissetrængende kan kortes betragteligt ned ved stationen i Korinth, som Syd Fyenske Veteranjernbane årligt fragter 10.000 passager til og fra.

Jernbaneentusiasterne har nemlig fået politisk tilsagn om 100.000 kroner til etablering af et handicapvenligt toilet i den gamle pakhusbygning.

- I dag begrænses mulighederne på stationen af lange køer til de to eksisterende toiletter, som gør, at det f.eks. er svært for busselskaber at overholde deres tidsplaner og på den baggrund måske ender med at fravælge stationen/veteranbanen som et udflugtsmål. Men også de almindelige gæster på veteranbanens afgange, hvor der ofte er op til 150 passagerer med toget, bruger alt for lang tid på at vente på et ledigt toilet – tid der i stedet kunne bruges til at gå på opdagelse i stationsbygningens spændende lokaler, købe en is eller en kop kaffe, nyde den medbragte mad samt søge information om områdets seværdigheder, forklares det i ansøgning fra Syd Fyenske Veteranjernbane.

Projektet løber samlet op i 150.000 kroner, men restbeløbet har foreningen finansieret på anden vis og med politisk tilsagn kan det nye toilet indrettes i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Navne

Fynske dødsfald

Annonce