Annonce
Middelfart

Det bliver i familien: Morfar og barnebarn arbejder sammen om grønne og blomstrende tage

Growtek er startet at Ivan Steffensen. Nu er barnebarnet Frederik Steffensen også involveret i firmaet, hvor han i en alder af 21 år står for salget af grønne tage til private. Her på en lille mark bag firmaadressen, hvor der ligger nogle kvadratmeter af det grønne tag, der består af forskellige slags sedum, som planten hedder. Foto: Mia Harm Madsen
Flere generationer arbejder sammen i virksomheden GrowTek i Nørre Aaby. 21-årige Frederik Steffensen er ansat af sin morfar til at sælge levende tag til private forbrugere. Han droppede ud af gymnasiet for at passe sine egne webshops, som han, når det gik allerhurtigst for sig, havde 300 ordre i om dagen. Her solgte han blandt andet fidget spinnere. Nu sælger han blomstrende tage på fuld tid.
Annonce

Nørre Aaby: Morfar og chef er normalt to meget forskellige ting, men i firmaet GrowTek i Nørre Aaby er det for 21-årige Frederik Steffensen det samme. Han er nemlig ansat af sin morfar, der er indehaver af firmaet, der sælger grønne tage. Det er et fuldtidsjob, og han er ansat til at sælge tagene til private. Han er ikke uddannet til det, men han har et stort flair for salg.

Lad os starte i den anden ende af historien: For 10 år siden startede Ivan Steffensen firmaet GrowTec. Han så en fidus i at sælge levende tag, tage lavet ud af sukkulenter, som kan absorbere en stor del af regnvandet fra kraftige regnskyl, så der dermed kommer mindre vand i kloakkerne.

Planterne kan klare både meget vand og meget tørke, så derfor kan de overleve det meste i det danske klima.

- Og så ser det pænt ud, siger Ivan Steffensen om tagene, der arter sig forskelligt alt efter under hvilke forhold, de er placeret. Der er nemlig flere forskellige slags sedum, som sukkulenterne hedder, i planteblandingen, og alt efter forholdene på det sted, de skal leve, er der nogle former, der så lever bedre end andre. Det kan give et tag i mange forskellige nuancer, og som om sommeren blomstrer i forskellige farver.

Frederik Steffensen arbejder nu fuld tid med salg og marketing af de grønne sukkulent-tage til private kunder. Siden han startede for et år siden, er salget mere end fordoblet. Her ses taget både i forgrunden og baggrunden. Foto: Mia Harm Madsen

GrowTek har indtil for nylig ikke gjort ret meget i at sælge til private. Salget af grønne tage er primært foregået til store byggerier igennem faste kunder som entreprenører, der laver større byggeprojekter.


I ordet "uddannelse" ligger også ordet "dannelse". Og det synes jeg, man skal have. Dannelse.

Ivan Steffensen, indehaver af GrowTek i Nørre Aaby


Men for et års tid siden hyrede Ivan Steffensen sit barnebarn til at sælge tage til private kunder.

Annonce

Fidget spinnere stak helt af

Fredrik Steffensen gik på første årgang på HHX og har altid haft en interesse i at sælge ting og sager.

Tænk, hvis dit tag så sådan ud? Desuden er humlebier også glade for de blomstrende sedum, så ud over at spare kloakkerne for meget vand, vil insektlivet også sætte pris på et grønt tag. Foto: Mia Harm Madsen

- Jeg importerede varer fra udlandet og solgte dem i min webshop. Det var alt muligt, men blandt andet waveboards og fidget spinners. Siden jeg var 15 år, har jeg haft gang i salg og at købe ting hjem, som jeg solgte videre. Altid nicheprodukter. Jeg var nok én af de første i Danmark til at sælge fidget spinners, og det stak helt af, mens jeg gik i 1. g. Når jeg sad i timerne, så kunne jeg sidde og besvare mails, for jeg fik 200-300 ordrer om dagen. Når jeg kom hjem skulle jeg også besvare mails og pakke ordre. I nogle perioder havde jeg en omsætning på 50-60.000 kroner om dagen, siger Frederik Steffensen, der valgte at droppe ud af HHX for at passe sin forretning.

Det var dog under protester fra sin morfar, der synes, at man skal have en uddannelse.

- I ordet "uddannelse" ligger også ordet "dannelse". Og det synes jeg, man skal have. Dannelse, siger Ivan Steffensen.

Annonce

Fordoblet salg

Uddannelse ligger måske et sted ude i fremtiden for Frederik Steffensen. Lige nu arbejder han fuld tid med salg og marketing af de grønne tage, og siden han startede på fuld tid i firmaet for et års tid siden, er salget til private mere end fordoblet. Salget af grønne tage til private kunder er omkring 10% af det samlede salg, der i år vil være omkring 30.000 kvadratmeter, vurderer Ivan Steffensen.

Her har et nybyggeri i Båring fået lagt levende tag på fra GrowTec i Nørre Aaby. Foto: Mia Harm Madsen

Private kunder er også blevet mere opmærksomme på klimaudfordringerne og tænker det i større grad ind, når der skal renoveres eller bygges nyt.

- Nogle vil måske gerne have det på hele huset, mens andre her et skur eller et shelter, der vil se flot ud med grønt tag på, siger Ivan Steffensen.

Fra firmaadressen i Nørre Aaby foretages kun salg. Selve det grønne tag dyrkes i Holland og rulles sammen som rullegræs, og sådan leveres det også til forbrugerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce