Annonce
Nyborg

Det bliver i familien: 5. generation hos købmand Eggert

Tre generationer Christiansen arbejder sammen i Spar Ullerslev for tiden. Til højre er det indehaverne af forretningen, Ingrid og Eggert Christiansen, der står ved siden af deres søn, Robert og barnebarnet Josephine. Foto: Mogens Rasmussen.
15-årige Josephine er ansat som ungarbejder i farfars butik. Hun er 5. generation i familie-virksomheden.
Annonce

ULLERSLEV: 15-årige Josephine er nyeste medarbejder supermarkedet Spar Ullerslev.

Men selv om hun lige er begyndt som ungarbejder i forretningen, færdes hun aldeles hjemmevant mellem hylderne og bag kasserne.

Det er ikke så mærkeligt. Hun har nemlig været i butikken, siden hun var lille, for den ejes og drives af hendes farfar og farmor. Josephine repræsenterer på den måde 5. generation af købmandsfamilien.

Når man handler i butikken i øjeblikket, vil man af og til kunne løbe ind i tre generationer Christiansen på en gang.

For i butikken arbejder også en repræsentant for 4. generation, nemlig Robert, Eggert og Ingird Christiansens yngste søn. Han var egentlig uddannet i hvidevarer, men da det blev svært omkring finanskrisen for ti år siden, kom han også hjem og trak i købmandskitlen.

Han og niecen går dermed i deres forfædres fodspor.

Købmand Erik Nielsen startede forretningen på Svendborgvej i 1929. Eggert Christiansens far blev ansat som førstekommis, men endte med at få købmandens datter med i købet - han giftede sig altså til forretningen.

Eggert selv havde gang i en karriere som personale- og udviklingschef i en bank, da hans far blev alvorligt syg i 1988. Så måtte Eggert hjem og hjælpe til i Ullerslev, og her han været siden.

Eggert Christiansens kone, Ingrid, arbejdede også i bank, men så blev der brug for en kvinde med flair for tal i butikken, og hun kom også hjem.

Annonce

15 års jubilæum

- Man kan næsten sige, at jeg har haft 15. års jubilæum i forretningen, selv om jeg lige er begyndt, siger Joesphine Christiansen, der står bag kassen, udleverer pakker og meget andet i supermarkedet.

- For jeg har jo nærmest været her, siden jeg blev født, siger hun.

15-årige Josephine Christiansen bag kassen i Spar Ullerslev. Hun er lige begyndt, men er kommet i butikken, siden hun var lille. Det er nemlig farfars og farmors butik. Foto: Mogens Rasmussen.

Josephine arbejder altså sammen med farfar og farmor plus farbror Robert.  Hendes far og mor er dog ikke i forretningen - de har job andre steder, og bor i øvrigt i Odense, men Josphine går stadig i skole i Ullerslev.

Annonce

Tre generationer ad gangen

- Det er jo ikke første gang, der arbejder tre generationer i butikken samtidig, siger Eggert Christiansen.

- Da jeg var lille, legede jeg ved at hjælpe til med at sætte på hylderne, og da var både min far og morfar i butikken, siger han.

Selvfølgelig er det sjovt og hyggeligt og trygt, når en stor familie arbejder sammen. Men Spar Ullerslev har en del andre medarbejdere, og der må ikke være tvivl om kommandovejen.

Eggert Christiansen er chefen, og han prøver at behandle sin søn og sit barnebarn som de andre medarbejdere.

Familien vil heller ikke sige noget om et eventuelt arveskifte i butikken.

Der er ikke lagt noget fast, understreger både 65-årige Eggert Christiansen og sønnen Robert.

- Det er der ingen, som ved noget om endnu, siger Robert Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce