Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det bliver hot: Dobbelt så mange får en varm vinter

Der er ikke megen varme i saunaen lige nu, men man kan sagtens få en fornemmelse af, hvordan det bliver, når den er færdig. På hver sin side af det store panoramavindue i midten er der lavet nye vinduer, så der bliver masser af udkig til øhavet. Foto: Palle Søby
Lige nu er håndværkerne i gang med at udvide saunaen på Havnebadet i Faaborg til det dobbelte. Samtidig laves der tre nye omklædningsrum, hvor man kan låse indefra, mens man klæder om. Vinterbaderne kan glæde sig til, at den nye sauna forhåbentlig kan indvies til efterårsferien.

Faaborg: Vinterbadning er en aktivitet, der er i vækst herhjemme, og selv uden de lokalpatriotiske briller kan man vist godt vove at påstå, at Faaborg er et af de allerbedste steder i hele landet til vinterbadning.

Havnebadet med det lækre træværk en en perfekt ramme - og så er der saunaen! Med den skønneste panoramaudsigt lige ud til Det Sydfynske Øhav.

Men det har været trange tider for Faaborgs vinterbadere i rigtig lang tid. Faktisk har det kun været selve øhavet, der har været optimalt det seneste halvandet års tid.

Annonce

Det skyldes selvfølgelig coronaen, som har betydet, at saunaen har været lukket i lange perioder. Og når den så har været åben, har det været stærkt begrænset, hvor mange der måtte være i saunaen ad gangen - i lang tid maksimalt tre personer.

Det har langtfra kunnet dække behovet, og også før coronaen var der ofte stort pres på saunaen.

Dobbelt så stor sauna

Men nu er der lysere tid og en varm vinter på vej - for dobbelt så mange som hidtil. Håndværkerne er nemlig i disse uger i gang med at udvide saunaen til omtrent det dobbelte.

- Det har længe været et stort ønske at få saunaen udvidet, og vi håber, at vi med udvidelsen nu kan dække behovet, siger Rasmus Schjødt Kold fra Ejendom og Vej i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Under "bølgen" ved Det Blå Støttepunkt laves der nu tre mindre omklædningsrum, hvor man kan låse døren indefra, mens man klæder om. Foto: Palle Søby

Udvidelsen sker ved at inddrage de to omklædningsrum, der hidtil har været på hver sin side af saunaen - et til kvinder og et til mænd. Nu kommer saunaen til at fylde hele bygningens bredde, og ud over det store panoramavindue i midten kommer der to nye vinduer dér, hvor der tidligere var døre ind til omklædningsrummene.

I stedet for de gamle omklædningsrum laves der tre mindre omklædningsrum henne under "bølgen" ved klubhuset i Det Blå Støttepunkt.

De bliver ikke kønsopdelte, men til gengæld kan man låse dem indefra, mens man klæder om, og det ene vil kunne benyttes af kørrestolsbrugere.

Den nye sauna kommer til at fylde hele bygningens bredde. Der er lavet nye vinduer de to steder, hvor der tidligere var døre ind til omklædningsrummene. I midten ses det store panoramavindue, som hele tiden har været der. Foto: Palle Søby

I den gamle sauna kunne man med lidt god vilje klemme otte personer ind - måske 10, hvis det skulle være helt vildt. Nu bliver der plads til op mod 16 personer, anslår Rasmus Schjødt Kold.

- Vi har lavet den så stor som muligt inden for de rammer, der er, siger han.

Annonce

Klar til efterårsferien

- Vi håber at kunne indvie den nye sauna lige op til efterårsferien. Men som det er med byggeriet for tiden, er alt jo med forbehold. Vi har dog prøvet at være lidt snedige ved at få arbejdet udbudt inden sommerferien, så entreprenøren kunne bestille materialer inden ferien og så gå i gang efter ferien. Vi ville gerne vente med at få det lavet til efter Outdoor Sydfyn og efter turistsæsonen, og så har vi prøvet at ramme ind i hullet mellem turistsæsonen og vinterbadernes sæson, forklarer Rasmus Kold Schjødt.

Det er PH Byg, der har hele entreprisen, og der er sat i alt en million kroner af til sauna og nye omklædningsrum.

Mange mener, at det her er Danmarks fedeste saunaudsigt. Foto: Palle Søby
Håndværkere fra PH Byg, der har entreprisen, er lige nu i gang med at lave tre omklædningsrum under "bølgen" ved de øvrige faciliteter på Havnebadet. Foto: Palle Søby
Der er sat ret præcis en million kroner af til saunaudvidelse og nye omklædningsrum. Foto: Palle Søby
De tre nye omklædningsrum bliver ikke kønsopdelte, men man kan låse døren indefra. Foto: Palle Søby
Hvis alt går som planlagt, vil den nye sauna kunne indvies til efterårsferien i uge 42. Foto: Palle Søby
Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce