Annonce
Kerteminde

Det bliver fantastisk, skat. Vel gør det ej, skat: Havneboliger deler vandene - og ægtefolk i Kerteminde

Lokalredaktionen i Kerteminde var tirsdag eftermiddag vært for et læsermøde, hvor bygherre Jesper Schmitz fra Milestone DG gjorde deltagerne klogere på det kommende boligbyggeri på Nordre Havnekaj. Foto: Helle Kryger
Avisen var tirsdag vært for et læsermøde, hvor deltagerne kom helt tæt på den kommende havneudvikling på Nordre Havnekaj. Mødet afslørede, at emnet også er en varm kartoffel i flere små hjem i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Karsten og Elisabeth Hansen har boet en menneskealder i Langeskov. Nu bor de i et lille byhus i Langegade midt i Kerteminde og støder jævnligt på debatten om havneudviklingen på Nordre Havnekaj. Nogle af deres bekendte er indædte modstandere af planerne. Selv er de mere i tvivl.

Tirsdag eftermiddag var de derfor mødt op udenfor lokalredaktionen i Kerteminde for at gå med en flok læsere "havnen rundt" og blive klogere på planerne. Jesper Schmitz fra Milestone DG, bygherre på det kommende havnebyggeri, førte an:

- Det er svært at tale med om og danne sig en mening om, hvis ikke man ved noget om det. Nu får vi syn for sagen, fortalte Karsten Hansen, da delegationen gjorde holdt ved Fjord&Bælt.

Annonce

Upoleret charme

- Her kommer den nye træpromenade til at gå rundt på ydersiden og på den måde bliver byen bundet sammen med havnen helt ud til den nye marina. Der bliver mulighed for nogen helt andre gåture omkring havnen. Og et spændende indkig til dyrene ved Fjord&Bælt, fortalte Jesper Schmitz.

Blandt gåturens deltagere var både borgere i Odense og lokale. Nogle var nysgerrige på at høre mere om de kommende lejeboliger, andre ønskede som Karsten og Elisabeth fra Langegade at blive klogere på de meget omtalte planer. Andre benyttede lejligheden til at stille kritiske spørgsmål direkte til bygherren.

Da flokken nåede ud på spidsen af Nordre Havnekaj forklarede Jesper Schmitz:

- Marinaen får et tiltrængt løft. Bådebroerne bliver renoveret. Der kommer bådpladser langs den nye marina-arm, som bliver 500 meter lang. Herovre på den anden side bliver der en havnepark med træer, bænke og noget græs samt en stor stenplads. Det hele bliver shinet op.

- Hvad med os, der synes, det rå og upolerede miljø er det mest charmerende? Som godt kan lide gamle sten og ukrudt, som det er nu. Jeg behøver ikke at have det hele shinet op, spurgte en kvinde, som ikke ønsker sit navn frem.

- Det er en helt ok holdning at have, svarede Jesper Schmitz og uddybede.

- Problemet er bare, at for nogle år siden blev marinaen kåret til én af landets bedste. Nu er det én af landets dårligste. I dag er der sejlere, som har svært ved at lægge til på grund af marinaens forfatning.

Annonce

- Ét stort løft til byen

- Hvad med Butlers Choices hummerrestaurant? Bliver den til noget?

- Den, håber vi, bliver god, lød svaret fra Jesper Schmitz.

Andre kommenterede stille bagved: "Det bliver super flot. Det tegner det til."

Karsten og Elisabeth Hansen (midt i billedet) var mødt op til læsermødet om havneudviklingen for at blive klædt bedre på til at deltage i den lokale debat. Foto: Helle Kryger

Da deltagerne efterfølgende varmede snuderne på en kop kaffe og et stykke kage, følte Karsten og Elisabeth Hansen sig i hvert tilfælde bedre klædt på til fremtidige debatter omkring spisebordet:

- Vi er ikke helt enige, men jeg tror, det bliver rigtig godt. Jeg er kommet i Svendborg siden 1998, og jeg må bare konstatere, at der har man snakket havneudvikling de sidste 25 år, uden der er sket noget som helst. Jeg kunne godt pille 30 procent ud af det her projekt, vi lige har hørt om, som jeg ikke synes om. Men det ofrer jeg gerne for at få de 70 procent, jeg bryder mig om. Hvis politikerne skal lytte til alles meninger hele tiden, så kommer man jo ingen vegne.


Jeg kunne godt pille 30 procent ud af det her projekt, vi lige har hørt om, som jeg ikke synes om. Men det ofrer jeg gerne for at få de 70 procent, jeg bryder mig om. Hvis politikerne skal lytte til alles meninger hele tiden, så kommer man jo ingen vegne.

Karsten Hansen, Kerteminde


- Jeg synes, det er så godt, at der endelig er blevet truffet en beslutning, og det er sat i gang. Det følger så fint i halen på Renæssancehavnen, Great Northern, Sybergland og nu det her. Det hele er ét stort løft til byen.

Den anonyme debattør måtte også indrømme, at der heller ikke er helt enighed omkring spisebordet hjemme hos hende:

- Vi diskuterer det også rigtig meget derhjemme. Vi er slet ikke enige. Min mand har allerede sendt mig hjem flere gange i dag, fordi jeg har stillet så kritiske spørgsmål, fortalte hun efter mødet til stor almen morskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce