Annonce
Sport

Det bliver en lang og sej kamp for fynboen i 2022 men: Christian Eriksen går hele vejen til VM i Qatar

Christian Eriksen - i midten - hilser på publikum inden starten på den fatale EM-kamp mod Finland. De øvrige er Joakim Mæhle, Andreas Christensen, Daniel Wass og Pierre-Emile Højbjerg. Foto: Scanpix

Det er på alle måder logisk for en top-idrætsmand efter en skade at ville tilbage på absolut allerhøjeste niveau igen.

Når det alligevel giver ekko, når Christian Eriksen siger det i interviewet med DR, så har det en naturlig forklaring.

En hel nation har oplevet, at Middelfart-drengen i juni under EM kæmpede i fem minutter med overhovedet at komme tilbage til livet. Mens han bagefter lå på Rigshospitalet efter Finlands-kampen havde han svært ved at kapere, at han ikke kunne erklære sig klar til de næste EM-kampe mod Belgien og Rusland. For hjertet slog jo igen....

Annonce
Sportsredaktør Leif Rasmussen

Og nu er det lige pludselig sandsynligt, at hans mål om at vende tilbage til landsholdet kan opfyldes. Han har fået indopereret en ICD-enhed til at hjælpe hjertet, hvis det skulle sætte ud igen, og hans krop er i øvrigt i en blændende tilstand.

Man kan næsten argumentere for, at hans 32-årige ven og anfører Simon Kjær vil få sværere ved at vende tilbage som topspiller efter en korsbåndsskade. Det kræver en hel anden form for genoptræning, nøje timing og rådgivning for som 33-årig - så gammel er Kjær til marts - at nå tilbage til topform. Det vil Kjær formentlig først være efter sommer.

Der er fire Nations League-kampe på stribe over ti dage i juni mod Frankrig, Østrig, Kroatien og Østrig igen, og allerede i foråret vil der blive spillet et par venskabskampe. Til gengæld ligger VM i Qatar jo først i december.

Det ændrer dog ikke ved, at Christian Eriksen ikke har spillet en fodboldkamp i syv måneder, og selv om han har trænet seriøst og hårdt for sig selv, så har han langt igen til sit gamle niveau, der i øvrigt også var udfordret af et kampfattigt forår i 2021 hos Inter Milan.

Nu skal Eriksen først finde en klub på en hylde, hvorfra han kan kvalificere sig til et succesrigt landshold. Det er normalt ikke OB, som ville have været mere interessant for Eriksen, hvis klubben kæmpede med FC København og Midtjylland om medaljer i Superligaen. Eriksen sigter formentlig højere mod England, Holland, Spanien eller Tyskland.

Det ændrer dog ikke ved, at Christian Eriksen ikke har spillet en fodboldkamp i syv måneder og selv om han har trænet seriøst og hårdt for sig selv, så har han langt igen til sit gamle niveau, der i øvrigt også var udfordret af et kampfattigt forår i 2021 hos Inter Milan.

Men turneringerne i de lande buldrer afsted allerede fra den kommende weekend, og Eriksen ville skulle tage små skridt uanset hvilken klub, han havner i. Det vil være vanskeligt umiddelbart at forvente fynboen udtaget til de første venskabskampe, men det er for tidligt at spå om.

Det står fast, at landstræner Kasper Hjulmand erklærede, at han under EM havde mistet sin bedste spiller. Derfor er det også noget fortænkt at tale om, at landstræneren nu har et problem med at skaffe plads til ham på sit hold.

Mikkel Damsgaard greb i den grad chancen under EM i Eriksens fravær, men der kan sagtens rykkes rundt på brikkerne.  Damsgaard har i øvrigt været ude i lang tid nu med knæproblemer. Selv om man skal sørge for at have noget hurtighed og fysisk pondus mod modstandernes felt med typer som Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen, så kan Eriksen også bruges på en offensiv kant.

I Inter var han endda omskolet til 6'er på den centrale midtbane, hvor Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney sidder tungt på pladserne.

Der er elleve måneder til VM, og det er lang tid i fodbold.

Men det er for Christian Eriksen som for alle andre. Han skal først gøre sig fortjent til at slå konkurrenter af holdet, og Kasper Hjulmand vil igen gøre sig umage med at forklare pressen, hvorfor det er uinteressant at bekymre og sig om holdændringer fra kamp til kamp og gøre dem kontroversielle. Ved EM følte meget få sig udenfor. Ingen pippede, men alle red på en bølge af eufori og begejstring.

Når Christian Eriksen spiller for en klub, så kommer han også med i VM-truppen. Det står helt fast.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bag gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce