Annonce
112

Det bliver dyrt at få kortet tilbage: Fuld bilist undgår lige præcis fængsel

En 45-årig mand fra Vestfyn måtte natten til søndag lade bilen stå, da han blev standset af en patrulje fra Fyns Politi på Fåborgvej i Assens. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
En 45-årig mand fra Vestfyn slipper formentlig med en heftig bøde og ubetinget frakendelse af sit kørekort, efter han blev opdaget af en politipatrulje natten til søndag.
Annonce

Assens: En 45-årig mand fra Vestfyn havde i weekenden et dyrt møde med en patrulje fra Fyns Politi i Assens. Betjentene bemærkede manden, da han kom kørende ad Fåborgvej lidt før klokken halv to natten til søndag, og de besluttede at standse bilen for at lave et rutinetjek af manden bag rattet.

Det viste sig at være en god idé, for da bilisten blev bedt om at puste i et alkometer, stod det klart, at han ikke burde sidde bag rattet. Alkometertesten viste, at manden havde indtaget rigelige mængder alkohol og havde en promille på 1,96.

Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik besked på at lade sin bil stå, hvorefter han blev kørt til en blodprøveudtagning, så hans nøjagtige alkoholpromille kunne fastslås.

Bøden for spirituskørsel afhænger af den sigtedes indtægt. Den udregnes ved at gange netto-månedslønnen med alkoholpromillen. Med en nettoløn på fx 20.000 kroner vil kørsel med en promille på 1,5 derfor koste 30.000 kroner i bøde.

En dom for spirituskørsel med en promille mellem 1,2 og 2,0 betyder desuden, at bilisten frakendes sit kørekort ubetinget i tre år. Efter at have bestået både en ny teoriprøve og en ny køreprøve kan bilisten reducere perioden uden kørekort til to år ved at køre med en alkolås i to år.

Desuden skal bilisten betale og gennemføre et 12-timers kursus om alkohol, narko og trafik.

Havde alkometeret på Fåborgvej - og en efterfølgende blodprøve - målt blot 0,05 promille højere, altså over 2,0, ville det udløse en betinget dom på 20 dages fængsel og mindst tre års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Derefter kræves kørsel med alkolås i to år, eller at bilisten venter yderligere to år, før kørekortet kan generhverves.

FAKTA Stop en spritbilist

  • Fortæl vedkommende at du har det skidt med, at han/hun kører.
  • Forsøg at tale vedkommende fra at køre. Tag eventuelt bilnøglerne.
  • Allier dig med andre så I er flere, der kan tale vedkommende fra at køre.
  • Ring efter en taxa - lån eventuelt vedkommende penge til turen.
  • Tilbyd overnatning.
  • Giv vedkommende et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  • Ring til politiet på 1-1-4, hvis det ikke lykkes dig at stoppe vedkommende.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce