Annonce
Assens

Det Blå Gymnasium planter 13 træer og fejrer 130 år

Carsten Hogrefe beordrede træerne rejst, og eleverne fulgte trop. Foto: Janus Fabricius Nielsen.
Historien på Det Blå Gymnasium strækker sig langt tilbage, men det følger altid med tiden. Bæredygtighed er desuden kommet på skoleskemaet.
Annonce

Glamsbjerg: I anledning af, at skolen fejrer deres 130 års fødselsdag, samledes alle eleverne på tværs af studieretninger ude i baghaven ved amfiscenen.

Her skulle der plantes 13 egetræer for på bæredygtig vis at markere, at skolen er blevet 13 årtier gammel.

Eleverne flokkedes rundt om de halvt væltede træer imens rektor Carsten Hogrefe greb en megafon.

"10!", råbte han, og eleverne rejste det første træ.

"20!", andet træ blev rejst, og sådan fortsatte det til alle træer stod ret op i vejret. Eleverne overdækkede rødderne med jord, og råbte et trefoldigt leve for skolen.

Fødselsdagen blev markeret på en kold og solrig dag. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Annonce

Følger med tiden

Det ser ikke 130 år gammelt ud, Det Blå Gymnasium. Hverken på yder- eller indersiden.

Men det er det heller ikke i fysisk forstand. Bygningerne er fra det seneste årti, og det er navnet "Det Blå Gymnasium" som pryder siden af selvsamme bygning også.

Historietimer har de ikke på HHX i Glamsbjerg, men skolens historie er faktisk interessant, mener rektor på skolen Carsten Hogrefe.

- Vores filosofi her på skolen er, at vi altid skal være på forkant med den verden, der venter eleverne på den anden side. Derfor skal de vide, hvad teknologier som Virtual Reality og Augmented Reality er for en størrelse, siger han, imens han med sin smartphone filmer rundt i lokalet og ned på undertegnedes sko, som han kan gøre grønne med en smart app.

- Historisk har det altid været sådan, at skolen har tilpasset sig den virkelighed, som vi lever i. I starten af 60'erne ændrede vi skolen fra teknisk til mere handelsorienteret. Sådan var det jo også i Assens på den tid, hvor det ene erhverv led et knæk og behovet for handelsuddannelser voksede.

Annonce

Bæredygtighed i undervisningen

Det kan virke som et knæfald for den store klimadebat, der raser for tiden, når skolen planter 13 træer i forbindelse med fødselsdagen. Men stikker man spaden lidt dybere i jorden, så er det ikke rene floskler.

På andet skoleår har eleverne et tværfagligt forløb, hvor bæredygtighed er obligatorisk at have med.

- Det har resulteret i fine projekter, hvor eleverne har kombineret erhverv med bæredygtige løsninger. Vi vil meget gerne have, at eleverne er bevidste om klimaproblematikken, og derfor skal det også med i undervisningen, fortæller rektoren.

Efter rejsningen greb de kolde hænder om skafterne og begravede træernes rødder. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce