Annonce
Assens

Det Blå Gymnasium i spidsen for projekt med ny teknologi

Det Blå Gymnasium og rektor Carsten Hogrefe står i spidsen for et nyt projekt, som skal udbrede kendskabet til Augmented Reality blandt studerende. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Op mod 10.000 elever fra Vestfyn, Svendborg og Sønderborg skal i løbet af det næste 2,5 år arbejde med en ny teknologi, som hedder Augmented Reality.
Annonce

Glamsbjerg: Den nye teknologi Augmented Reality kan blive bredt ud til op mod 10.000 elever i Region Syddanmark. Der er tale om et nyt projekt med Det Blå Gymnasium Vestfyn i spidsen for ungdomsuddannelser i Glamsbjerg, Svendborg og i Sønderborg.

Projektet, som kaldes ARducation, er støttet af Region Syddanmark med 2,8 millioner kroner, oplyser Det Blå Gymnasium Vestfyn i en pressemeddelelse. De unge skal arbejde med den nye teknologi og på den måde bruge og udvikle deres it-kompetencer.

- I lige så høj grad skal eleverne prøve kræfter med den kommercielle omsætning af de nye teknologier, da der er forretning i teknologierne, siger rektor Carsten Hogrefe.

Augmented Reality, også kaldet AR, forstærker virkeligheden, men erstatter den ikke ligesom i Virtual reality. Med AR kan du for eksempel se via en app på din smartphone kunne eksperimentere med, hvordan en ny sofa vil se ud i dit eget hjem. Eller om de nye sko, du kigger på i en webshop, vil klæde dig.

De studerende kan eksempelvis arbejde med at fremstille AR-visitkort, oplyser Carsten Hogrefe.

ARducation bliver tilbudt på Det Blå Gymnasium Vestfyn og EUD Business i Glamsbjerg. Der er informationsmøder på de to uddannelser den 16. januar kl. 19 (Det Blå Gymnasium) og den 18. januar kl. 10.30 (EUD Business.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce