Annonce
Assens

Det Blå Gymnasium i spidsen for projekt med ny teknologi

Det Blå Gymnasium og rektor Carsten Hogrefe står i spidsen for et nyt projekt, som skal udbrede kendskabet til Augmented Reality blandt studerende. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Op mod 10.000 elever fra Vestfyn, Svendborg og Sønderborg skal i løbet af det næste 2,5 år arbejde med en ny teknologi, som hedder Augmented Reality.

Glamsbjerg: Den nye teknologi Augmented Reality kan blive bredt ud til op mod 10.000 elever i Region Syddanmark. Der er tale om et nyt projekt med Det Blå Gymnasium Vestfyn i spidsen for ungdomsuddannelser i Glamsbjerg, Svendborg og i Sønderborg.

Projektet, som kaldes ARducation, er støttet af Region Syddanmark med 2,8 millioner kroner, oplyser Det Blå Gymnasium Vestfyn i en pressemeddelelse. De unge skal arbejde med den nye teknologi og på den måde bruge og udvikle deres it-kompetencer.

- I lige så høj grad skal eleverne prøve kræfter med den kommercielle omsætning af de nye teknologier, da der er forretning i teknologierne, siger rektor Carsten Hogrefe.

Augmented Reality, også kaldet AR, forstærker virkeligheden, men erstatter den ikke ligesom i Virtual reality. Med AR kan du for eksempel se via en app på din smartphone kunne eksperimentere med, hvordan en ny sofa vil se ud i dit eget hjem. Eller om de nye sko, du kigger på i en webshop, vil klæde dig.

De studerende kan eksempelvis arbejde med at fremstille AR-visitkort, oplyser Carsten Hogrefe.

ARducation bliver tilbudt på Det Blå Gymnasium Vestfyn og EUD Business i Glamsbjerg. Der er informationsmøder på de to uddannelser den 16. januar kl. 19 (Det Blå Gymnasium) og den 18. januar kl. 10.30 (EUD Business.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce