Annonce
Erhverv

Det Blå Danmark

Annonce

Brødtekst

Annonce

1 350 milliarder

Produktionen i Det Blå Danmark var i 2018 på 350 milliarder kroner. Det svarer til 8,9 procent af den samlede produktion og til 4,4 procent af bruttoværditilvæksten (BVT) i den samlede økonomi.

Annonce

2 258 milliarder

Eksporten i Det Blå Danmark udgjorde i 2018 258 milliarder kroner, svarende til knap 74 procent af den samlede produktionsværdi i sektoren. Eksporten svarede til knap 26 procent af den samlede danske eksport af varer og tjenester.

Annonce

3 100.000 personer

Det Blå Danmark beskæftigede i 2018 godt 60.000 personer. Regnes afledte arbejdspladser hos underleverandører i andre brancher med er tallet godt 96.000 personer. Det svarer til 3,4 procent af antallet af beskæftigede i Danmark.

Annonce

4 Flest i Region Syddanmark

Region Syddanmark er det største bopælsområde for ansatte i Det Blå Danmark. 31,2 procent af alle ansatte i Det Blå Danmark bor i området. Hver beskæftiget i Det Blå Danmark skaber mere end dobbelt så meget BVT som gennemsnittet i dansk økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce