Annonce
Fyn

Det begynder at stramme til i 2. division - Næsby i vigtigt lokalopgør mod Dalum og Svendborg-Oure gæster Brabrand

Dalum er inde i en god periode og går efter fjerde sejr i træk ude mod Næsby. Her er det Dalums flittige midtbanespiller Alexander Nicolajsen, der i sidste weekends lokalopgør i Svendborg runder hjemmeholdets stærke og evigt arbejdende midtbanespiller Frederik Grube ud for det legendariske klubhus på Fynske Bank Arena - under de høje bøge. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der er masser af indbyrdes kendskab på holdene i lørdagens lokalopgør i 2. division. Svendborg-Oure gæster Brabrand i kamp mod nedrykning, mens Middelfart først søndag skal til Thisted.
Annonce

FODBOLD: I det, som efterhånden kan kaldes en vel allerede slidt ny-klassiker, skal Næsby hjemme prøve at skabe nyt håb mod Dalum i den 2. division, som alligevel gennemføres - trods de nyeste corona-restriktioner.

Dalum IF kommer med to sejre i lokalopgørene i bagagen efter først en 4-3 sejr over Middelfart og i sidste weekend en 2-0-sejr i Svendborg,

De to hold har haft en del indbyrdes opgør i de senere sæsoner både i 2. division samt i diverse træningsopgør. Oftest har opgørene været meget jævnbyrdige.

Næsby-målet passes af den mangeårige Dalum-målmand Rasmus Lund, og desuden har de to Næsby-midterforsvarere Kasper Dreyer og Alexander Molberg ligeledes spillet i Dalum IF. Omvendt kommer Dalums hurtige højreforsvarer Nicolai Skøtt fra Næsby - men det er jo de moderne tilstande på det fynske transfermarked mellem busk og hegn.

Annonce

Masser af relationer

Desuden har Næsby-træner Kristoffer Johannsen som tidligere Dalum-træner et tæt kendskab til modstanderen, selv om der er sket en vis udskiftning siden dengang. Og minsandten om ikke Dalum-træner Michael Jørgensen har været assistenttræner i Næsby, mens Dalums assistenttræner spillede for Næsby i karrierens tidlige vinter.

Dalum kommer til Næsby med ni point fra de sidste tre kampe. Frederik Humlegaard afsoner karantæne. I skrivende stund er midterforsvarer Jacob Mikkelsen meget tvivlsom starter efter hovedskaden fra Middelfart-kampen. Men Dalum har en markant bredde med et stærkt Fynsserie-hold i ryggen.

Næsby ventes at stille med nogenlunde samme stamme som i de seneste kampe, hvor den flotte sejr ude mod B93 blev afløst af et nederlag hjemme mod Frem, som ikke mindst fysisk satte sig på kampen.


Svendborg-Oure FA skal en tur til Brabrands altid flot fightende kæmper, der netop ligger lige over nedrykningsstregen med otte point, mens sydfynboerne har syv

Sport Fyn om Svendborg-Oure FA's nøglematch


Men Næsby har igen fordel af at spille hjemme på Alpi Arena Næsby, hvor der er kickoff klokken 14.00, og i en række med kun 26 kampe er det så småt ved at være grum alvor for de blåblusede, der dog stadig kun har ét point op til den nedrykningsstreg, som skiller mellem nedrykning til Danmarksserien - eller forbliven i den kommende 2. division.

Svendborg-Oure FA skal en tur til Brabrands altid flot fightende kæmper, der netop ligger lige over nedrykningsstregen med otte point, mens sydfynboerne har syv, så det giver mening at bruge flosklen seks-points-kamp om den dyst, der på samme vis spilles klokken 14.00.

Annonce

Middelfart til Thisted

Middelfart venter til søndag, hvor der fløjtes op  klokken 13.00 i Thisted, der med 14 point ligger to point foran fynboerne - og netop lige omkring den streg, hvor holdene over rykker op i den nye 1. division, som er det realistiske mål for begge hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce