Annonce
Middelfart

Derfor vil læserne høre om Fjelsted Skov historie: - Vi er kommet her i mange år

Onsdagens Café Stiften på avisens 10:10-tur foregik på Fjelsted Skov, som stod for at holde oplæg, der fortalte om stedets historie og udvikling gennem tiderne. Et oplæg som læserne så meget frem til at høre.

Birgit Faurby og Mogens Faurby

- Vi har en stor interesse i at høre om stedet og deres historie. Det er jo den eneste landevejskro, der ligger i nærheden. Vi kender det som et godt spisested og har ofte været her til fest for eksempel til bryllup.

Annonce

Dorte Petersen og Helge Petersen

- Vi så det i Fyens Stiftstidende og tænkte, at vi gerne ville høre deres historie. Vi kender stedet rigtig godt og her været her til mange fester. Vi forventer at høre om lidt sjove anekdoter, og om hvad der er sket gennem tiden. Stedet har jo været igennem en god udvikling.

Inga Gade og Jens Gade

- Vi er kommet her gennem de sidste 50 år og har altid været tilfredse og følt os velkomne. Selv har vi holdt mange store runde fødselsdage herude, men også sølv – og guldbryllup. Vi forventer at høre deres historie og har en fornemmelse af, at det er et familieforetagende, og der kunne vi drage nogle paralleller til vores eget liv, da vores søn også har overtaget vores firma.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce