Annonce
GOG

Derfor valgte Morten Olsen GOG

Morten Olsen: "Det var på tide at vende hjem til Danmark med familien". Foto: Frederik Steen Nordhagen
En GOG'er vender hjem, og for Morten Olsen var der ikke rigtig alternativer til GOG, da han skulle etablere sig håndboldmæssigt i Danmark efter 10 år i udlandet.

Landsholdsplaymaker Morten Olsen etablerer sig med sin familie - hustru og to små sønner på henholdsvis to og 22 måneder - i Ringsted, når han til sommer vender hjem til Danmark efter 10 succesfulde år i udenlandsk håndbold. Her fortæller 35-årige Morten Olsen om baggrunden for, at han valgte GOG:

Annonce
Morten Olsen i den nye klubtrøje. Foto: Frederik Steen Nordhagen

1. Genopleve værdier

Det var på tide at vende hjem til Danmark med familien. Og når jeg skulle hjem, så var GOG den eneste klub, jeg føler, repræsenterer det, jeg står for. De tre år, jeg havde i GOG som ung spiller, har altid betydet rigtig meget for mig. Dem husker jeg som helt fantastiske år. Så jeg er glad for at kunne komme hjem til GOG og genopleve værdierne fra dengang, og som jeg ved, klubben stadig har. Og så tror jeg selvfølgelig på, at jeg kan bidrage til, at GOG spiller med, hvor det er sjovt både i Danmark og internationalt.

2 Kulturen

I GOG er alle spillere - alle hold - meget sammen. Der er en enorm klubfølelse. Det er en af de eneste - måske den eneste - klub i Danmark, der gør det på den måde. Der er meget forbindelse fra seniorholdet og ned i rækkerne. Alle har en følelse af, at de hører sammen. Den kultur betyder rigtig meget for mig. Det er et fantastisk sted for unge spillere - og for udvikling. I mange klubber - specielt i udlandet, men også i Danmark - er der kun et hold.

Morten Olsen i den nye klubtrøje. Foto: Frederik Steen Nordhagen

3 Perfekt familiemæssigt

Jeg har snakket med Kasper Jørgensen i tre-fire år om, at når jeg skulle hjem, så skulle det være til GOG. Det passer også perfekt familiemæssigt. Vi etablerer os i Ringsted tæt ved familien. Der bliver en lille pendlertur - men ubetydelig på 50 minutter. Så jeg får meget mere tid til min familie. Og det giver samtidig overskud til min håndbold. Jeg er bestemt ikke på vej på aftægt. Jeg går hele tiden efter at forbedre mig i forhold til sæsonen før, og det bliver fortsat mit mål - også i GOG.

Morten Olsen i den nye klubtrøje. Foto: Frederik Steen Nordhagen

4 Derfor blev det nu

Ja, jeg kan komme hjem på den skattemæssig fordelagtige forskerordning (træder i kraft efter 10 år i udlandet, red.). Men penge er ikke min drivkraft. Hvis det var det, så var jeg blevet i udlandet. Jeg tog ikke til udlandet med det in mente, at jeg skulle hjem på forskerordningen. Da jeg drog ud, regnede jeg slet ikke med, at jeg skulle spille så mange år i udlandet. Vi overvejede allerede for et par år siden at vende hjem. Men vi valgte at blive - ikke ud fra forskerordningen men fordi jeg følte, at jeg ikke var færdig med de intense oplevelser i Bundesligaen.

Morten Olsen i den nye klubtrøje. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce