Annonce
GOG

Derfor tabte GOG i Skjern

GOG skal samle sig selv op til torsdagens tredje og afgørende semifinalekamp mod Skjern Håndbold. Her er en hårdt kæmpende streg i både i angreb og forsvar, Oscar Bergendahl, nede. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Semifinalerunden mellem GOG og Skjern skal ud i en tredje og afgørende kamp i Gudme på torsdag. I en flot håndboldkamp kiksede fynboerne i to vigtige momenter i opgørets døende minutter.

Håndbold: GOG havde chancen for at gøre sig klar til sin første DM-finale i 11 år, da fynboerne søndag spillede anden semifinalekamp mod Skjern Håndbold i det vestjyske efter at han vundet første opgør hjemme i Gudme i onsdags med 28-25.

Uafgjort havde været nok for GOG, men de gule tabte med 30-31 i en næsten fyldt Skjern Bank Arena, hvor hovedparten af de 3179 tilskuere - nemlig kun minus et par hundrede fra Fyn - nærmest gik amok, da det stod klart, at de lokale helte og forsvarende danske mestre fortsat er med i kampen om at nå dette års DM-finale.

Det blev en flot håndboldkamp, hvor topdommerparret Mads Hansen og Martin Gjeding tillod kontant brug af fysik. Det klædte de 60 intense minutter.

Tilbage står især to momenter, som GOG reelt tabte opgøret på.

Med små fem minutter tilbage - og GOG foran med et enkelt mål - fik hjemmeholdet udvist Jesper Konradsson. Men det lykkedes alligevel Skjern at vinde undertallet med 2-0 - blandt andet da Anders Eggert smart gik imellem en GOG-aflevering og scorede på den efterfølgende kontra.

Uafgjort havde altså været nok for de gule, og ved stillingen 31-30 til Skjern Håndbold havde fynboerne rent faktisk bolden i de sidste små 20 sekunder, men GOG'erne fik ikke forvaltet de sekunder smart nok. Blandt andet da playmaker Josef Pujol forsøgte med en lidt håbløs afslutning.

Annonce

Skjern Håndbold-GOG 31-30 (15-14)

Anden DM-semifinale, herrer

Kampens gang: 3-3, 6-5, 7-7, 9-11, 12-12, (15-14), 17-17, 21-20, 23-24, 26-26, 29-29, 31-30

Mål:
Skjern: Anders Eggert 9 (6), Eivind Tangen 6, Bjarte Myrhol 5, Rene Rasmussen 4, Jesper Konradsson 3, Thomas Mogensen 3, Jonathan Stenbäcken 1.
GOG: Lasse Møller 9, Niclas Kirkeløkke 5, Emil Jakobsen 4 (2), Frederik Bo Andersen 3, Oscar Bergendahl 3, Emil Lærke 2, Lukas Jørgensen 2, Odinn Thor Rikhardsson 1, Josef Pujol 1.

Bedste spiller:
Skjern: Eivind Tangen.
GOG: Lasse Møller.

Udvisninger:
Skjern: 3.
GOG: 2.

Dommere: Martin Hansen og Martin Gjeding. God præstation i hektisk atmosfære - tillod det fysiske spil.

Tilskuere: 3179.

GOG’s næste kamp: Torsdag den 30. maj, kl. 16.00 - GOG-Skjern Håndbold.

Og så... marginalerne

Så var der også lige det der med marginalerne.

Da GOG's bedste - den kommende SG Flensburg-Handewitt-spiller, Lasse Møller - sendte sin næstsidste afslutning af sted, ramte bolden først den venstre stolpe, dansede på målstregen og ramte så den højre stolpe. Ingen scoring.

Og på opgørets sidste skud - en tremeter foran det samlede hold i grønt - smadrede Møller bolden på højre trekantsammenføjning. Ingen scoring.

Ved begge skud var Emil Nielsen i Skjern-målet reelt væk.

Men hjemmeholdet havde altså også sine store missere i opgørets døende sekunder. Eivind Tangen brændte på blankt mål, og et lop fra Anders Eggert mislykkedes. Et skidt tidspunkt at forsøge med et lop, i øvrigt.

Nu skal kampen om pladsen i DM-finalen afgøres i en tredje kamp mellem de to evige rivaler - akkurat som sidste år. GOG tabte det game i 2018, men der er den store forskel i år, at sidste slag skal stå i en givetvis fyldt Su'vi:t Arena i Gudme.

Umiddelbart efter slutfløjtet satte flere af GOG-spillerne sig tydeligt skuffede ned på halgulvet - med blikket rettet nedad. Men Lasse Møller var klar med en kontant udmelding. Han sagde:

- Jeg er fuld af fortrøstning med hensyn til kampen på torsdag. Vi er et bedre hold end sidste år, og vi vil have en fyldt arena i ryggen.

God tro på tingene

GOG-cheftræner Nicolej Krickau kalder opgøret "en fantastisk god håndboldkamp, som vi lige manglede de sidste marginaler i".

- Var det ikke en skidt afvikling af Jeres sidste angreb?

- Det blev selvfølgelig hektisk. Vi ville gerne have holdt bolden på Lasse (Møller, red.), men det vidste Skjern selvfølgelig også. Men det var reelt i overtallet med fem minutter igen, vi havde muligheden for at lukke kampen. Det missede vi. Men vi har god tro på tingene til på torsdag.

Aalborg er allerede finaleklar

Mens GOG og Skjern Håndbold skal ud i en givetvis udmarvende tredje kamp om plads i årets DM-finale, ja, så gjorde Aalborg Håndbold sig allerede søndag klar til finalen.

I Silkeborg vandt nordjyderne således 34-32 over BSV efter at have vundet første opgør i Aalborg med 33-30.

Det vil sige, at Aalborg får masser af forberedelses- og restitutionstid før første finale på søndag. GOG eller Skjern kan først begynde at tænke finale torsdag aften.

Den tredje semifinale mellem GOG og Skjern spilles i Su'vi:t Arena på torsdag - Kristi himmelfartsdag - kl. 16.00. Ved uafgjort skal opgøret afgøres i forlængelse(r) og eventuelt straffekast.

Aalborg Håndbold er denne sæsons pokalmester og jagter altså The Double.

GOG spillede specielt i første halvleg en god forsvarskamp med et kæmpearbejde af Oscar Bergendahl og Frederik Clausen i midterforsvaret. Bjarte Myrhol fik dog fremprovokeret flere straffekast end i Gudme. I anden halvleg fik GOG-forsvaret problemer med at holde Eivind Tangen.

Hos GOG viste Lasse Møller enorme gennembrudskvaliteter, og også Niclas Kirkeløkke scorede vigtige mål. Men generelt brændte GOG'erne for mange chancer mod Emil Nielsen, Skjerns profil i målet.

I første halvleg stod Emil Nielsen med 43 procent - og han endte på 34 procent. Men de redninger, der står tilbage, var på særdeles vigtige tidspunkter af opgøret.

- Vi spillede fint langt hen ad vejen, men vi havde problemer med at få scoret på oplagte chancer, lød det fra Lasse Møller, der kommenterede sine to skud med stolpedans således:

- Det er, hvad der sker. Jeg føler ikke, målmanden var på nogen af dem. Jeg kan kun tænke på kampen på torsdag. Det er vort sidste lod. Vi vil være motiverede.

Skjerns målmand Emil Nielsen stod med en redningsprocent på 43 i første halvleg - og endte på 34 procent. Han var god i mand mod mand-duellerne. Her mod GOG-fløj Emil Jakobsen. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce