Annonce
OB

Derfor skal OB investere i en ny back

Straks i det nye år fik OB's norske back Jørgen Skjelvik sin kontrakt i klubben, men han har været ukampdygtig med lyskeproblemer siden slutningen af november og når næppe at blive klar til sæsonpremieren den 3. februar mod Lyngby. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Jørgen Skjelvik har nu været skadet siden slutningen af november og der venter et stenhårdt program på OB i foråret.

OB har problemer og de kan løses i transfervinduet, der lukker med udgangen af januar. Jørgen Skjelvik er OB's primære venstre back, men han har udfordringer med en lyskeskade. Der er ikke råd til, at fynboerne tøver eller tager chancer i et forår, der er hektisk med mellem 21 og 25 kampe inden maj. Hvis der ellers der skal være vægt bag intentionen om stadig at nå top seks.

1 Hvad er udfordringen for Jørgen Skjelvik

Jørgen Skjelvik scorede til 2-0 i pokalkampen den 11. november efter oplæg fra Ayo Simon Okosun, men to uger efter gik det galt for nordmanden, der midt i det hele også blev udtaget til det norske vikarlandshold. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2020)

Den norske venstre back har været væk fra holdet siden OB i overtiden indkasserede en udligning hjemme mod Sønderjyske. Han forlod træningen med lyskeproblemer før den følgende kamp i Randers de sidste dage i november og er ikke set på holdet siden. Jørgen Skjelvik kan måske vende tilbage til træningen, men er allerede bagud i forhold til sæsonstarten onsdag den 3. februar i Odense mod Lyngby. Og her får OB så fire kampe på ti dage.

2 Hvad sker der, hvis OB intet foretager sig

OB's Oliver Lund skåner hverken sig selv eller modstanderne og risikerer snart karantæne. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Oliver Lund er en fin vikar på pladsen som venstre back, men Lunds spillestil indebærer også af og til en advarsel eller et kort af anden observans og ligesom Marco Lund, Emmanuel Sabbi og Ayo Okosun står Oliver Lund til karantæne, hvis han får gult kort i den første kamp mod Lyngby. Så bliver det lidt vanskeligere at finde et alternativ al den stund, at der også kan blive brug for en erstatning på højre back, hvor Ryan Johnson Laursen fortsat var skadet inden onsdagens (morgendagens) træning med en stram lårsmuskel og ikke var med i testen mod Sønderjyske.

Hvis OB intet foretager sig, kan alternativet blive unge Robin Østrøm, der dog også skal spille Youth League i begyndelsen af marts og iøvrigt er bedst centralt på banen og er højrebenet, mens Oliver Lund er nogenlunde lige god med begge ben. OB har netop skrevet under med Mathias Brems, der er venstre back på U19, men han rykkes op som senior til sommer. Alexander Juel Andersen er fortsat et alternativ både som højre back og stopper. OB mangler en venstrebenet back foruden Oliver Lund, hvis ikke Skjelvik snart kommer i omdrejninger. OB har ikke endnu forlænget Oliver Lunds kontrakt, der udløber til sommer.

3. Marc dal Hende bor i byen

Marc dal Hende i kamp med en anden tidligere OB'er, Vejle's Lucas Jensen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Mange klubber prioriterer sjældent en venstrebenet reserve for en venstrebenet back, der regns som stamspiller. Men hvis man virkelig vil se på detaljen og OB vil risikere slet ikke at bruge Jørgen Skjelvik i de resterende ni grundsspilskampe, så bør fynboerne finde en fuldgod erstatning. Marc dal Hende bor i Odense og har overtaget Kenneth Emil Petersens hus, men han har en tre-årig kontrakt i Sønderjyske og har kun været i Haderslev-klubben et halvt år i denne omgang. Så OB skal sondere markedet.

Det har været meldt ud, at man gerne ville se på back-positionen, hvis man kunne få afsat en af de offensive spillere. Det vil altså ske i den rækkefølge, at OB først skal sælge en offensivspiller og siden investere i en back.

Og der er en del, der slås om de forreste pladser lige nu: Sander Svendsen, Mart Lieder, Rasmus Reihdar Nissen, Issam Jebali, Emmanuel Sabbi, Max Fenger, Mikkel Hyllegaard, Sveinn Aron Gudjohnsen og i princippet også Moses Opondo og Mads Frøkjær-Jensen. Mindst en af dem skal altså væk, før ligningen kan gå op for OB's ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce