Annonce
OB

Derfor minder AaB og OB om hinanden

Jens Jakob Thomasen er en af de spillere, som OB har formået at gøre til Superliga-spiller. Her ses Thomasen i en intens duel mod Horsens-spilleren Louka Prip i forrige søndages hjemmesejr. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Begge klubber prøver at vinde fordele ved at satse hårdt på talentarbejdet. Nogle stærke ungdomskuld har været en stor del af forklaringen på AaB's seneste guldmedaljer.

1 To klassiske provinshold

AaB og OB minder på mange måder om hinanden. Begge klubber ligger i en af de større provinsbyer og har et klart defineret opland med en solid tilskuerbase.

OB har været mester tre gange - i 1977, 1982 og 1989 - mens AaB har været mester fire gange, og nordjyderne har været mester fire gange siden OB's sidste guld.

I disse år minder de toholds spillestil en del om hinanden med vægt på godt teknisk positionsspil.

Annonce

2 Satsning på talenter

AaB og OB konkurrerer i disse år pladserne efter FC København og FC Midtjylland og ofte Brøndby.

Det naturlige mål er indtil videre en plads i top-seks.

AaB satser hårdt på klubbens unge spillere, og det har været kernen i de seneste guldtitler. Ledelsen har erkendt, at man til tider må bygge forfra efter triumferne, når de bedste spillere.

OB har på samme vis de sidste par år intensiveret talentarbejdet og vil øge den satsning endnu mere.

3 Har de bedste i få år

Hvor FC København og FC Midtjylland kan betale højere lønninger og dermed holde lidt ekstra tid på de bedste spillere - eller hente dem tilbage fra udlandseventyr - må klubber som AaB og OB erkende, at de bedste spillere og talenter som regel kun kan holdes i to-tre-fire sæsoner, fordi spillerne i vore dage er transferfrie efter kontrakternes udløb og søger og går efter at få en overgangssum i enten en dansk topklub eller i udlandet.

4 Egne talenter

OB har erkendt, at man er nødt til at udvikle flere egne spillere med en fornuftig klasse, hvis man skal følge med i den hårde konkurrence, fordi man lige ikke kan og vil hamle op med FCK, FC Midtjylland og Brøndby på lønningerne.

Derfor har OB valgt at bruge flere penge på talentarbejde og bygger nu Superliga-huset på anlægget i Ådalen, og det primære formål er at optimere arbejdet med de talenter, der ikke mindst hentes til klubben via øens Hold-samarbejdet og en øget scouting i de mange ungdomskampe på øen.

Den proces har AaB - efter de flestes mening - været længere fremme med i de foregående år, men det kan aflæses i OB's trup, at klubben nu vælger at give flere af klubbens egne talenter chancen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce