Annonce
OB

Derfor minder AaB og OB om hinanden

Jens Jakob Thomasen er en af de spillere, som OB har formået at gøre til Superliga-spiller. Her ses Thomasen i en intens duel mod Horsens-spilleren Louka Prip i forrige søndages hjemmesejr. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Begge klubber prøver at vinde fordele ved at satse hårdt på talentarbejdet. Nogle stærke ungdomskuld har været en stor del af forklaringen på AaB's seneste guldmedaljer.

1 To klassiske provinshold

AaB og OB minder på mange måder om hinanden. Begge klubber ligger i en af de større provinsbyer og har et klart defineret opland med en solid tilskuerbase.

OB har været mester tre gange - i 1977, 1982 og 1989 - mens AaB har været mester fire gange, og nordjyderne har været mester fire gange siden OB's sidste guld.

I disse år minder de toholds spillestil en del om hinanden med vægt på godt teknisk positionsspil.

Annonce

2 Satsning på talenter

AaB og OB konkurrerer i disse år pladserne efter FC København og FC Midtjylland og ofte Brøndby.

Det naturlige mål er indtil videre en plads i top-seks.

AaB satser hårdt på klubbens unge spillere, og det har været kernen i de seneste guldtitler. Ledelsen har erkendt, at man til tider må bygge forfra efter triumferne, når de bedste spillere.

OB har på samme vis de sidste par år intensiveret talentarbejdet og vil øge den satsning endnu mere.

3 Har de bedste i få år

Hvor FC København og FC Midtjylland kan betale højere lønninger og dermed holde lidt ekstra tid på de bedste spillere - eller hente dem tilbage fra udlandseventyr - må klubber som AaB og OB erkende, at de bedste spillere og talenter som regel kun kan holdes i to-tre-fire sæsoner, fordi spillerne i vore dage er transferfrie efter kontrakternes udløb og søger og går efter at få en overgangssum i enten en dansk topklub eller i udlandet.

4 Egne talenter

OB har erkendt, at man er nødt til at udvikle flere egne spillere med en fornuftig klasse, hvis man skal følge med i den hårde konkurrence, fordi man lige ikke kan og vil hamle op med FCK, FC Midtjylland og Brøndby på lønningerne.

Derfor har OB valgt at bruge flere penge på talentarbejde og bygger nu Superliga-huset på anlægget i Ådalen, og det primære formål er at optimere arbejdet med de talenter, der ikke mindst hentes til klubben via øens Hold-samarbejdet og en øget scouting i de mange ungdomskampe på øen.

Den proces har AaB - efter de flestes mening - været længere fremme med i de foregående år, men det kan aflæses i OB's trup, at klubben nu vælger at give flere af klubbens egne talenter chancen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce