Annonce
Faaborg-Midtfyn

Derfor måtte turist vente længe på hjælp efter slemt uheld: Lagde selv på og røg bagerst i telefonkøen

Indehaver af Faaborg Camping, Torben Kjærulff er ikke særlig tilfreds med, at den lange telfonventetid fedtes af på ham. Foto: Torsten Cilleborg
Regionens lægevagt skal svare inden for fem minutter. Alligevel måtte schweizisk turist vente på at blive henvist til skadestuen i 10 gange så lang tid.

Faaborg: Det var til dels selvforskyldt, da en schweizist turist i lørdags måtte vente langt over en time på at komme igennem til lægevagten og få en henvisning til skadestuen, da hans kæreste væltede på cykel i en rundkørsel ved Faaborg og slog sig slemt.

For da han lagde på efter et 112-opkald, røg han bagerst i telefonkøen til lægevagten, da han selv prøvede på nummeret - og måtte så vente i yderligere 49 minutter.

Det står i skærende kontrast til regionens egen servicemålsætning på maksimalt fem minutters ventetid.

Annonce

Håndteret korrekt, siger regionen

Men ifølge Regions Syddanmark er telefonopkaldet fra manden håndteret sundhedsfagligt korrekt.

Regionen har - ligesom politiet - fået gennemlyttet de lydfiler, der ligger på det telefonopkald, manden foretog lørdag klokken 18.42, hvor han kæreste lå forslået og klagede over smerter i den ene side af brystet og i en arm i rundkørslen nord for Faaborg, tæt på Faaborg Camping, hvor parret camperede.


Jeg syntes det lyder lidt for nemt at fedte den af på mig. Jeg er jo nødsaget til at handle i den situation jeg bliver bragt i.

Torben Kjærulff, indehaver af Faaborg Camping


Efter den gennemlytning forklarer Morten Hansen, præhospital overlægede ved Region Syddanmark, i et svar til avisen:

- Vi modtager opgaven fra 112 klokken 18.46.08, hvor indringeren taler direkte med den sundhedsfaglige visitator (SFV). Indringeren oplyser, at kæresten er væltet på cykel, og indringeren spørger, hvor man skal hen for at blive set af en læge. SFV spørger ind til den tilskadekomnes skader, og det oplyses, at hun har smerter i arm og brystkasse. SFV afklarer om bevidsthed og vejrtrækning er normalt, hvilket bekræftes, samt om der er skade til hovedet, hvilket afvises.

- SFV oplyser indringeren om, at han vil blive viderestillet med henblik på en tid i skadestuen i enten Odense eller Svendborg. SFV informerer yderligere indringeren om, at der er meget travlt ved lægevagten og beder indringeren om at blive på linjen. Herefter omstiller SFV indringeren til 70 11 07 07 (lægevagtens nummer, red.).

- Opkaldet varer halvandet minut og er visiteret sundhedsfagligt korrekt.

- Det uheldige er, at en tredje mand, der reelt ikke ved noget om forløbet, råder indringer til at lægge på og ringe op igen, hvorfor han nu atter havner sidst i køen hos lægevagten, forklarer altså Morten Hansen, præhospital overlæge.

Han har ikke noget bud på, hvorfor ventetiden hos vagtlægen var så lang.

Annonce

Irriteret over svar

Torben Kjærulff, indehaver af Faaborg Camping, opfordrede sin gæst til selv at ringe til vagtlægen. Det gjorde han, da manden var temmelig desperat for at få hjælp til sin kæreste. Turisten havde på det tidspunkt været holdt i telefonkø i 25 minutter under sit første opkald. Kjærulff er ikke særlig tilfreds med svaret fra regionen:

- Jeg syntes, det lyder lidt for nemt at fedte den af på mig. Jeg er jo nødsaget til at handle i den situation, jeg bliver bragt i. Skulle jeg bare afvise manden og sige, du må vente? Jeg handler trods alt på situationen, når der kommer en, der har akut brug for hjælp, og et eller andet er jo gået galt i opkaldet til 112, siger Torben Kjærulff.

Regionen skriver selv på sin hjemmeside, at telefonventetiden til lægevagten "normalvis være under fem minutter". Ifølge afdelingsleder i regionens praksisafdeling, Frank Ingemann Jensen, er servicemålet, at 80 procent af opkaldene skal være besvaret inden for bare to minutter.

Han vil nu undersøge, hvorfor ventetiden i det konkrete tilfælde var så lang, og om der er generelle problemer med at leve op til servicemålene hos vagtlægen.

Kvinden fik, da hun blev tilset på skadestuen i Svendborg, konstateret en forstuvning på den ene arm, og ser ud til at slippe fra uheldet uden varige, fysiske mén.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Pletter på succes med åben plads: Selvbestaltede betjente er på nakken af bilister på Torvet

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Odense

Letbanen er endnu en gang forsinket: Nu vil borgmester vente med beslutning om mere letbane

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Navne For abonnenter

Dødsfald: Else Hinke var en af Fyns fineste akvarelmalere

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odense

Korsløkkeparkens imponerende forvandling: Nu vil boligdirektør gøre op med bandenavn

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Annonce