Annonce
Middelfart

Derfor kom Middelfarts valgresultat som det næstsidste på Fyn: Valgchef har tre forklaringer

- Vi skal selvfølgelig lære af tirsdagens erfaringer og prøve at gøre det bedre om fire år, siger Middelfarts valgchef Steen Møller. Foto: Mia Harm Madsen
Flere brevstemmer, omtællinger og it-problemer betød, at stemmefordelingen først lå klar efter midnat som den næstsidste på Fyn, siger Steen Møller.

Nordvestfyn: Fire timer og et kvarter efter, at den sidste stemme var afgivet, lå det samlede resultat for tirsdagens kommunalvalg i Middelfart Kommune klar for offentligheden. Det er mere end en time senere end tidligere valgår, og stemmetallene fra Middelfart blev dermed de næstsidste, der blev præsenteret på Fyn - kun i Odense brugte man længere tid på opgaven.

Middelfart Kommunes stabschef og dermed også valgchef Steen Møller har tre forklaringer på, at optællingen trak ud tirsdag aften.

Flere af kommunens 11 valgsteder måtte ud i omtællinger, før antallet af optalte stemmesedler passede med antal afleverede valgkort ved det pågældende valgsted. Faktisk var der ét valgsted, nemlig Aulby, hvor der måtte to omtællinger til, før man var sikre på, at alt var i orden.

Annonce

Vi er bevidste om, at både vælgere, kandidater og presse tripper for at få resultatet, og vi gør, hvad vi kan, for at levere dem hurtigt. Men det vigtigste er altid, at tingene foregår korrekt.

Steen Møller, valgchef, Middelfart Kommune

Især corona-usikkerheden har i år næsten fordoblet antallet af brevstemmer i kommunen til mere end 2000. Og det tager længere tid at tælle brevstemmer, fordi de ligger i tre kuverter fra hver vælger.

- Sidst, men ikke mindst, oplevede vi it-problemer, når vi efterfølgende indberettede tallene til KMD (det tidligere Kommunedata), som efterfølgende skulle offentliggøre dem på sin  hjemmeside, fortæller Steen Møller.

Han vil nu se på, hvordan man kan tage ved lære af tirsdagens udfordringer i håbet om at kunne levere stemmetallene hurtigere ved næste valg.

- Vi er bevidste om, at både vælgere, kandidater og presse tripper for at få resultatet, og vi gør, hvad vi kan, for at levere dem hurtigt. Men det vigtigste er altid, at tingene foregår korrekt, siger Steen Møller.


Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Odense For abonnenter

Overfald med peberspray, knive, golfkøller, støvsugerrør og en syl blev forhindret: Grupperinger i Vollsmose jagter stadig hinanden

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Middelfart

Helle giver en gastronomisk julehånd til trængte familier: - Nogle synes, det er rigtig flovt at bede om det

Annonce