Annonce
Kerteminde

Derfor kom der kun to bud på Nordre Havnekaj: Grundene er gode nok, det er udbuddet ikke

På papiret ser dne nye havneplan fristende ud. Alligevel var der ikke mange entreprenører, der lod sig friste til at byde på byggeriet. Arkivgrafik: Jannik Nyrop, Urban Strategy og Sunke Arkitekter.
Hvorfor stod entreprenørerne ikke i kø for at byde på den attraktive havnefront? - For vores vedkommende er det på grund af tidligere erfaring, svarer Jens Nissen fra Odense-firmaet NJ Gruppen A/S.
Annonce

Kerteminde: Storgrunden på havnefronten i Kerteminde skulle, fik man indtryk af, være det rene guld. Men så kom udbudsrunden, og guldet blegnede lidt. Et enkelt reelt bud og et bud, der ikke holdt sig inden for rammen.

Jens Nissen, direktør i Odense-firmaet NJ Gruppen, kan godt forstå, at der kun kom to bud, da Nordre Havnekaj blev udbudt. Han valgte det selv fra.

Og det er ikke fordi, han ikke har interesseret sig for Kerteminde - tværtimod. Han har allerede en gang oplevet en udbudsrunde, der så alligevel ikke blev til noget.

- Vi var dybt involverede i det sidste rådhus-projekt, der skulle udvikle Strandkilen og give mulighed for en dagligvarebutik. Vi lagde et stort arbejde og også en del penge i at udvikle et projektmateriale, der skulle sendes ind som et bud. Men i 11. time skiftede Kerteminde kommune mening og annullerede udbuddet, fortæller han.

Annonce

Bange for at kommunen springer fra igen

Så det var i høj grad erfaringen fra tidligere udbudsrunde, der har været afgørende for Jens Nissen.

- Den oplevelse var dyre lærepenge for NJ Gruppen. Og når jeg ser på havneudbuddet, så frygter jeg, at der vil ske noget lignende. Udbuddet er skruet sådan sammen, at man sammen med kommunen skal udvikle noget, der derefter skal i offentlig høring. Men jeg er bange for, at det igen ender med, at kommunen ikke er afklaret nok. Det er simpelthen et udbud med for mange ubekendte, siger han.

- Der er sådan set ikke noget i vejen med grundene - de er gode nok. Det, der mangler, er troen på, at vi kan komme igennem med noget, der er attraktivt og realistisk at gennemføre.

Han er ked af at skulle kritisere kommunen, men som han konstaterer, så taler resultatet af udbuddet jo for sig selv:

- Det er træls for Kerteminde Kommune både tidsmæssigt og økonomisk, at der kun er et realistisk bud, men det er jo måske et tegn på, at det udbud ikke var så godt endda. Der skal jo i sidste ende være økonomi i et projekt for, at man kan få nogen til at byde, siger Jens Nissen.

- Jeg vil rigtig gerne arbejde sammen med Kerteminde Kommune, men der skal være ræson i det og med erfaringen fra det sidste udbud, frygtede vi, at realiseringen af dette projekt bliver op ad bakke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce