Annonce
Fyn

Derfor går det godt i Middelfart: Fem indsatser, der skaber vækst og får folk i job

Arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune, Per Rasmussen, har givet fem eksempler på indsatser, Middelfart Kommunen har lavet for at få folk i arbejde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Indsatsen med at få flygtningekvinder i arbejde er en af de seneste indsatser, som Middelfart Kommune har sat i gang for at få flere i job. Arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune, Per Rasmussen, har givet fem eksempler på indsatser, der har fået folk i arbejde.

Paragraph Body

1. Flygtninge i virksomhedspraktik

I et forsøg på at forbedre integrationen samtidig med at få flere i arbejde, indgik borgmesteren et partnerskab med 100 virksomheder. Partskabet gik ud på, at virksomhederne tog imod flygtninge i virksomhedspraktik, for at give dem en mulighed for at blive integreret på arbejdsmarked. Det førte til, at der blev ansat cirka 150 flygtninge - hovedsageligt mænd - i lokale virksomheder.

2. Løntilskud til virksomheder

Middelfart Kommune har også brugt løntilskud som et redskab til at samarbejde med lokale virksomheder. Mange kontanthjælpsmodtagere har nemlig ikke kompetencer, der kan hjælpe dem med at komme i arbejde. Derfor har kommunen tilbudt løntilskud til virksomhederne i to måneder, mens de nyansatte læres op. Efter de to måneder bliver omkring 70 procent af dem, der var ansat under løntilskud, fuldtidsansatte.

3. Flere voksenlærlinge

Byrådet i Middelfart Kommune har sat en indsats i gang med at udvikle kompetencer hos de ledige. Kravene på jobmarkedet bliver strengere med tiden, og hvis man fyres fra et job, hvor man har været i mange år, kan man være faldet bagud på kompetencerne. Derfor har kommunen lavet en voksenlærlingeordning, der får folk i praktik hos en virksomhed. Det seneste år er antallet af folk i ordningen steget fra omkring 40 til 64, der er i voksenlærlingeforløb lige nu.

4. Samarbejde med uddannelser

Jobcentret indgår også direkte samarbejder med virksomheder, som skal rekruttere medarbejdere, hvis de f.eks. har brug for dygtige specialarbejdere. På baggrund af en virksomheds ønsker laver jobcentret en aftale med en uddannelsesinstitution om kurser, der skal til for at give især ufaglærte personer basiskompetencer inden for virksomheden, der efterspørger arbejdskraft. Ordningen benyttes af forskellige brancher, men især fremstillings- og industribranchen samt transportbranchen gør brug af ordningen.

5. Opsøgende arbejde

Jobcentret i Middelfart Kommune bruger også hele tiden energi på at lave opsøgende arbejde med konsulenter, der konstant er på landevejen. Centret forsøger også altid at stille sig til rådighed for virksomhederne. Det gør det eksempelvis ved at have en rekrutteringsservice, som virksomheder kan ringe til, hvis de f.eks. mangler folk til lagerarbejde eller rengøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce