Annonce
Fyn

Derfor går det godt i Middelfart: Fem indsatser, der skaber vækst og får folk i job

Arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune, Per Rasmussen, har givet fem eksempler på indsatser, Middelfart Kommunen har lavet for at få folk i arbejde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Indsatsen med at få flygtningekvinder i arbejde er en af de seneste indsatser, som Middelfart Kommune har sat i gang for at få flere i job. Arbejdsmarkedschef i Middelfart Kommune, Per Rasmussen, har givet fem eksempler på indsatser, der har fået folk i arbejde.

Paragraph Body

Annonce

1. Flygtninge i virksomhedspraktik

I et forsøg på at forbedre integrationen samtidig med at få flere i arbejde, indgik borgmesteren et partnerskab med 100 virksomheder. Partskabet gik ud på, at virksomhederne tog imod flygtninge i virksomhedspraktik, for at give dem en mulighed for at blive integreret på arbejdsmarked. Det førte til, at der blev ansat cirka 150 flygtninge - hovedsageligt mænd - i lokale virksomheder.

2. Løntilskud til virksomheder

Middelfart Kommune har også brugt løntilskud som et redskab til at samarbejde med lokale virksomheder. Mange kontanthjælpsmodtagere har nemlig ikke kompetencer, der kan hjælpe dem med at komme i arbejde. Derfor har kommunen tilbudt løntilskud til virksomhederne i to måneder, mens de nyansatte læres op. Efter de to måneder bliver omkring 70 procent af dem, der var ansat under løntilskud, fuldtidsansatte.

3. Flere voksenlærlinge

Byrådet i Middelfart Kommune har sat en indsats i gang med at udvikle kompetencer hos de ledige. Kravene på jobmarkedet bliver strengere med tiden, og hvis man fyres fra et job, hvor man har været i mange år, kan man være faldet bagud på kompetencerne. Derfor har kommunen lavet en voksenlærlingeordning, der får folk i praktik hos en virksomhed. Det seneste år er antallet af folk i ordningen steget fra omkring 40 til 64, der er i voksenlærlingeforløb lige nu.

4. Samarbejde med uddannelser

Jobcentret indgår også direkte samarbejder med virksomheder, som skal rekruttere medarbejdere, hvis de f.eks. har brug for dygtige specialarbejdere. På baggrund af en virksomheds ønsker laver jobcentret en aftale med en uddannelsesinstitution om kurser, der skal til for at give især ufaglærte personer basiskompetencer inden for virksomheden, der efterspørger arbejdskraft. Ordningen benyttes af forskellige brancher, men især fremstillings- og industribranchen samt transportbranchen gør brug af ordningen.

5. Opsøgende arbejde

Jobcentret i Middelfart Kommune bruger også hele tiden energi på at lave opsøgende arbejde med konsulenter, der konstant er på landevejen. Centret forsøger også altid at stille sig til rådighed for virksomhederne. Det gør det eksempelvis ved at have en rekrutteringsservice, som virksomheder kan ringe til, hvis de f.eks. mangler folk til lagerarbejde eller rengøring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce