Annonce
Assens

Derfor er naboerne kritiske

Vi har samlet nogle af de vigtigste kritikpunkter fra naboer til den planlagte solcellepark ved Øksnebjerg/Ebberup.

1. Politisk beslutning

At politikerne vælger uden nogen faglig vurdering af placeringen at igangsætte planlægningsarbejdet for solcelleparken. Man lader dermed lodsejerne bestemme, hvor der skal placeres solceller i stedet for at kigge ud over hele kommunen og tage stilling til, om der kunne være andre egnede placeringer. Øksnebjergruppen har peget på tre placeringer, hvor den mener, anlægget ville være til mindre gene, fordi der ikke bor så mange i de pågældende områder, som ville være nærmere byen og mere fladt og i to af områderne er der i forvejen transformatorstationer. Alle er placeret øst for Østre Ringvej.

Annonce

2. Manglende orientering

Better Energy har ifølge beboerne i området lovet at kontakte alle personligt om projektet. Men mange gav på mødet udtryk for, at de ikke havde hørt om orienteringsmødet i foråret og om forhøringen. Derfor kom der i høringsperioden kun et høringssvar.

3. Udsigt

At placere solcelleparken i et kuperet terræn, gør den mere synlig. Beboere i området har også nævnt at de mister udsynet over åbne vidder i klart vejr helt til Lillebælt og Als. Nogle vil i stedet komme til at kigge ind i et levende hegn.

4. Ejendomsværdi

Beboere i området frygter, at deres huse vil miste værdi, i værste fald blive usælgelige på grund af udsigten til solcellepaneler. Som en nævnte på mødet: Det er jo vores pensionsopsparing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];