Annonce
Ugens Bedste

Derfor er det en forsidenyhed, når der kommer tog fra Tyskland

Hvordan i alverden kan det være en forsidenyhed på Fyens Stiftstidende, at der ruller er togsæt på 29 meter og 41 ton af en blokvogn i den sydlige udkant af Odense?

Det kan det af flere årsager: Dels er der noget uforklarligt fascinerende ved store maskiner. Tilmed maskiner, der kommer til at udgøre en markant del af bybilledet i Fyns største by. Dels bebuder det første af 16 togsæt til Odense Letbane udsigten til normaltilstande i en by, der har været præget af års trafikal undtagelsestilstand.

Togsættet markerer, at arbejdet med at etablere 14,4 kilometer spor og 26 stationer fra Tarup til Hjallese er på vej ind i den afsluttende fase. Og det bliver godt. Et så omfattende anlægsarbejde i en tæt befolket og trafikeret by medfører selvsagt bøvl og ballade i den helt store skala. Både for alle, der bor, arbejder og lever i byen. Og for alle dem, hvis levebrød afhænger af, at man ikke skal snegle sig rundt i byens labyrint af lukkede veje og snørklede omkørsler eller til fods navigere i forhindringsbaner af opgravede fortove.

Derfor er toget fra Tyskland forsidestof på en fynsk avis. Og jeg vil gerne varsle, at Fyens Stiftstidende agter at følge etableringen af Odense Letbane tæt helt frem til åbningen i september 2021. Og i perioden efter, hvor togsættene ændrer sig fra at være fascinerende maskiner til et vitalt transportmiddel for tusindvis af passagerer i en by, der vokser.

Så nu er du advaret: Der kommer tog!

Og er du endnu ikke kommet med på dækningen af Odense Letbane, så er der god mulighed for at stige på i artiklen, der oplister fem ting, der er værd at vide om Odense Letbane. Den er en af ugens anbefalinger, som du ser nedenfor.

Her finder du også historien, der bekræfter, at intet er så skidt, at det ikke er godt for nogen. Det kan de snakke med om i Odense-virksomheden UVD robots, der har fået en rekordstor ordre på desinfektionsrobotter, der skal bruges på kinesiske sygehuse for at komme coronavirus til livs.

Og nu vi er ved rekorder, så var der i tirsdags rekordstor deltagelse ved årets første udgave af De Syngende Nyheder i Café Stiften. Det var både sjovt, hyggeligt og lærerigt. Så hvis du holder af fællessang og gode historier, vil jeg opfordre dig til at besøge Café Stiften næste gang, vi synger og snakker om nyheder. Det foregår i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense, og det er faktisk muligt at komme frem, selv om nogen er i færd med at grave store dele af byen op for at lægge skinner til de 16 togsæt, der er på vej hertil fra Tyskland.

God weekend.

Annonce

Mest læste

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Slik-eventyr fortsætter: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Det er fint med gode intentioner, men hvor blev svarene af?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Annonce