Annonce
Kultur

Derfor er årets julefilm filmet i Bogense: Hemmeligheden er byens hotel

Skuespillerne fra Familien Jul genså de gamle lokationer i Bogense. Fra venstre er det instruktør Carsten Rudolf sammen med Paw Henriksen. Nederst er det fra venstre Alexander Schøler, Arthur Ditlev Wadstrøm, Flora Augusta og Pelle Falk Krusbæk. Foto: Mathilde Vammen Poulsen
Det er næsten halvandet år siden, at optagelserne til filmen Familien Jul stoppede i Bogense. Men langt om længe er familiefilmen er nu klar til at blive præsenteret. Søndag var der gallapremiere i Bogense.

Bogense: Ikke mindre end henved 400 mennesker mødte søndag formiddag op til gallapremiere på årets julefilm Familien Jul og Nissehotellet.

At det skete i kulturhuset Støberiet i Bogense, hænger sammen med, at Bogense har en helt speciel plads i filmen, fordi mange af de lokationer, der opleves i filmen, er filmet i Bogense - og ikke mindst på Bogense Hotel.

Julefilmen har dog været undervejs i længere tid end forventet på grund af corona. Optagelserne stoppede nemlig i marts 2020, så der har været næsten halvandet års ventetid.

Annonce

Pelle Falk Krusbæk, der spiller hovedrollen Hugo, syntes, det var et glædeligt gensyn med Bogense og kunne sagtens genkende byen, selvom optagelserne efterhånden ligger langt tilbage.

Det var vildt hyggeligt, og der var ikke rigtig noget, som ikke kunne lade sig gøre. Der var altid en person til alting rundt omkring i byen. Alle kendte en, der kunne det ene eller det andet, så det har også været vildt hyggeligt at lære alle de søde mennesker at kende.

Pelle Falk Krusbæk, har hovedrollen i Familien Jul

- Det var vildt hyggeligt at være i Bogense, og der var ikke rigtig noget, som ikke kunne lade sig gøre. Der var altid en person til alting rundt omkring i byen. Alle kendte en, der kunne det ene eller det andet, så det har også været vildt hyggeligt at lære alle de søde mennesker at kende.

Pelle Falk Krusbæk genkender mange af lokationerne fra optagelserne, selvom det er lang tid siden, at den sidste scene blev indspillet i Bogense. Foto: Mathilde Vammen Poulsen

Hvordan synes du er at være tilbage i byen? 

- Det er dejligt. Jeg har savnet det. Det er følelsen af sammenhold og lidt familie, fordi der ikke var særligt mange med, så alle kender alle.

En by med muligheder

Grunden til at filmen endte med primært at blive optaget i Bogense skyldtes, at filmens primære lokation er et hotel. Instruktøren Carsten Rudolf forklarede, at Bogense derfor var oplagt. Efter Bogense Hotel blev udvalgt, byggede man scenografien op omkring de muligheder, som var i byen.

- Når man optager en film på så forholdsvis kort tid, som man jo gør på cirka otte uger, er det rigtig smart, at man udnytter de omgivelser, der er i en kort radius, fordi man sparer en masse tid. Man prøver så at se efter de gaver, der er rundt omkring i miljøet og bruge dem.

Carsten Rudolfs eget kendskab til Bogense var dog minimalt forinden, så det har krævet en del udforskning af byen.

De unge skuespillere er samlet på stedet, hvor karakteren Dvaski, der spilles af Arthur Ditlev Wadstrøm, holder mest til. Foto: Mathilde Vammen Poulsen

Han forklarede, at man skal tage højde for, hvordan virkeligheden passer til den film, man er ved at lave i modsætning til film med et budget på for eksempel 600 millioner kroner. Her bygger man bare det hele, anførte Carsten Rudolf.

Hvilke gaver lå der så i Bogense?

- For os var det først og fremmest hotellet og gademiljøet. Så er det også godt, når man samtidig lige har en skov, hvor der skulle nogle rensdyr ud midt om natten, at skoven så ligger inden for rækkevidde.

- Antikforretningen ligger jo lige ved siden af Bogense Hotel. Det er et eksempel på en gave, der opstod også, fordi vi kunne jo ikke vide, at den lige lå der, da vi kom.

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce