Annonce
Odense

Derfor bruger vi ikke cykelhjelm: - Man vil helst ikke skille sig ud

Foto: Colourbox
Vi har spurgt tre cyklister, hvorfor de ikke beskytter hovedet, når de drøner af sted på deres jernhest. Alle ville de dog købe en cykelhjelm, hvis det blev lovpligtigt.
Annonce

I 2018 fik 39 fynske cyklister hovedlæsioner under et cykeluheld, fordi de ikke bar cykelhjelm. Det viser den seneste statistik fra Ulykkes Analyse Gruppen på OUH.

Vi har spurgt tre cyklister, hvorfor de ikke bærer cykelhjelm.

Klara Aarup, Odense

Foto: Christian Nordholt

- Jeg har faktisk en helt almindelig cykelhjelm, men jeg bruger den ikke altid. Og jeg ved godt, at det bare er en dårlig undskyldning. Men når jeg tager af sted til mit gymnasium, vil jeg helst ikke skille mig ud. Og der er kun to i min klasse udover mig, der bruger hjelm. Derfor lader jeg den tit blive hjemme.

- Hvis det blev lovpligtigt at bruge cykelhjelm, ville jeg bruge hjelm hver dag. Så var det også ens for alle. Det ville i hvert fald ikke få mig til at holde op med at cykle.

Tina Andreasen, Odense

Foto: Christian Nordholt

- Jeg har aldrig haft cykelhjelm og får det nok heller aldrig. Vi havde det ikke som børn, og det har nok bare fulgt mig. Det har nok også lidt med forfængelighed at gøre. Jeg synes, at jeg er en god cyklist - jeg elsker at cykle - og jeg kører efter forholdene. Men selvfølgelig påvirker det mig, når jeg hører, at nogen, der ikke bar hjelm, er blevet dræbt i trafikken.

- Hvis det blev lovpligtigt, ville jeg nok være nødt til at købe en cykelhjelm og bruge den. Men jeg synes ikke, det er noget, man skal pådutte nogen.

Tobias Andreasen

Foto: Christian Nordholt

- Jeg brugte cykelhjelm som lille, men har ikke brugt hjelm i mange år. Jeg cykler ikke ret meget og går ikke op i det, så det er ikke noget, jeg har lyst til at bruge penge på. Jeg hører da også om trafikulykker med cyklister, men det er ikke noget, der får mig til at ændre mening.

- Hvis det blev lovpligtigt, ville jeg købe en cykelhjelm. Jeg ville ikke have råd til at betale bøden.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce