Annonce
Kultur

Derfor brænder de flag i Gaza

FAKTABOG: Jørgen Bæk Simonsen: "Hvad er islam"

Hvorfor brænder palæstinensere i Gaza danske flag? Hvorfor vil saudierne ikke købe dansk feta? Ja, hvad i himlens navn er baggrunden for konflikten mellem Danmark og Mellemøsten egentlig?

Hvis man søger svar på i det mindste det sidste spørgsmål - og vil have en bredere forståelse for de to første - så har man nu et kvalificeret og velargumenteret bud i form af den kortfattede, men grundige "Hvad er islam".

Bogen gennemgår nøgternt og akademisk veloplagt bl.a. islams historie, jura og teologi, men den kølige videnskabsmand, dr. phil. Jørgen Bæk Simonsens forkærlighed for debat fornægter sig ikke. Han langer ud mod f.eks. "opfindsomme forfattere og populistiske politikere" (læs f.eks. Helle Merete Brix og visse politikere fra Dansk Folkeparti), der ikke har "skyggen af historisk belæg" for deres "tomme snak" om, at muslimer forsøger at kolonisere Vesten via indvandring. Ikke specielt køligt og videnskabsmandsagtigt, men i tråd med Simonsens øvrige optræden.

Annonce

Radikaliseringen

Jørgen Bæk Simonsen vil gerne forstå og forklare, så i "Hvad er islam" forsøger han empatisk at forklare f.eks. islams radikalisering i indvandrermiljøerne ved at se på det pres, som man som indvandrer udsættes for.

Tror man ikke på dén pointe, kan man - alt efter anskuelse - vælge nogle af de andre bøger, der er kommet i de seneste måneder om det samme emne. F.eks. John L. Esposito ligeledes grundige "Hvad enhver bør vide om islam", Abdelhakim Chtiouis proislamiske "Den islamiske verdensorden" og Edvard Wulff-Pedersens genudgivne, men uddaterede "Islam, fællesskab og livsvej". "Hvad er islam" er for den almindelige læser klart det bedste danske bud.

Jørgen Bæk Simonsen: "Hvad er islam", 176 sider, 199 kroner, Akademisk Forlag.

Udkommer torsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce