Annonce
Fyn

Derfor blinkede dit lys i aftes: Strømafbrydelse ramte 2000 kunder i Odense

En af strømafbrydelserne torsdag aften skete ved Fynsværket, en anden mellem Klosterbakken og centrum i Odense. Det betød, at cirka 2000 kunder i Odense var uden strøm i halvanden time. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Flere strømafbrydelser ramte torsdag aften Odense og Sydfyn, men de havde intet med hinanden at gøre. Mange oplevede også kortvarigt blink i lyset.
Annonce

Fyn: Hvis ikke stearinlysene allerede var fundet frem og tændt blev der torsdag aften ekstra behov for det i omkring 2000 hjem i Odense.

En strømafbrydelse i halvanden time begyndte ved 21-tiden, og for 2000 kunder betød det ingen strøm, mens de fleste andre i Odense oplevede et kortvarigt udfald af strømmen. Mange har konstateret det som et blink i lyset.

Og så var Odense torsdag aften ikke alene om strømafbrydelse, for det skete også på Sydfyn, men episoderne havde ifølge driftschef Claus Rasmussen, Vores Elnet, intet med hinanden at gøre.

- Vi havde tre fejl på én gang, som tog strømmen flere steder på Fyn, forklarer han fredag morgen til fyens.dk.

Annonce

To fejl i Odense

To fejl skete i Odense omkring klokken 21.20, og ifølge driftschefen skete det i to 60 kilovolt ledninger, men havde intet med hinanden at gøre. I begge tilfælde var årsagen en jordfejl. Det ene sted ved en såkaldt slutspole ved Fynsværket, det andet sted et kabel mellem Klosterbakken og centrum i byen.

Det betød, at især kunder i det sydøstlige Odense var uden strøm i halvanden time, herunder også TV 2 Fyn, som ikke kunne afvikle sin sene nyhedsudsendelse. Strømafbrydelser sker nu og da, men det, der skete torsdag aften, var selv for Claus Rasmussen ikke af den almindelige slags.

- Det er en meget usædvanlig strømafbrydelse, men der er ikke så mange kunder, som har opdaget det på grund af tidspunktet, mener driftschefen.

Da strømmen var gået blev der indkaldt mandskab til at få forbundet husstandene med strøm på en anden måde, og fredag morgen skal det i gang igen for at lokalisere fejlen mere nøjagtigt. Ifølge Claus Rasmussen findes den et sted på Odense Havn, fordi man via relæer kan lokalisere den til nærmest få meter.

Annonce

Sydfyn også ramt

På Sydfyn måtte 500 kunder omkring Stenstrup også have fundet stearinlysene frem, for omkring klokken 21 torsdag aften forsvandt strømmen.

- Selv om tidspunkterne falder sammen har de tre strømudfald ikke noget med hinanden at gøre, siger driftschefen i Vores Elnet, som er en underafdeling af Energi Fyn.

Strømnettet var i januar 2020 særligt hårdt ramt af afbrydelser som følge af meget vand i jorden. Hvad der er årsag til afbrydelserne torsdag aften skal teknikere fredag i gang med at undersøge. Det kommer kunderne ifølge Claus Rasmussen dog ikke til at mærke noget til.


Det er en meget usædvanlig strømafbrydelse, men der er ikke så mange kunder, som har opdaget det på grund af tidspunktet.

Claus Rasmussen, driftschef, Vores Elnet, Energi Fyn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce