x
Annonce
Nyborg

Derfor blev Fynsk Forår til sprit

Et stort parti Fynsk Forår var allerede i destillations-kolonnerne på Nyborg Destilleri tirsdag formiddag. Her kommer Royal Unibrew med mere råvare til den vigtige produktion af håndsprit til landets hospitaler. Foto: Kasper Riggelsen.
Luksus-øllen Fynsk Forår fra Ørbæk, cider fra Carlsberg og rester fra Albani bender på landets hospitaler som håndsprit efter en tur forbi destilleriet i Nyborg.

Ørbæk/Nyborg: Det sker jo i en god sags tjeneste. Men alligevel har mange ølelskere sikkert undret sig over, at Naturfrisk Group, der ejer Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri, netop har valgt at omdanne et parti af populære klassiker Fynsk Forår til håndsprit til personalet på landets hospitaler.

Men der er mening med det - ud over, at virksomheden altså gerne vil hjælpe samfundet i den alvorlige krise, vi pludselig er havnet i.

- Der er tale om et bryg, der ikke helt artede sig, som det skulle, fortæller Tørk Eskild Furhauge, administrerende direktør i Naturfrisk Group.

- Derfor ville vi hælde brygget på træfade på destilleriet. Så ville det blive en speciel øl med en særlig karameliseret smag, og den kunne vi sælge på sommerens musikfestivaller. Men nu ville vi altså hjælpe til ved at fremstille håndsprit, og festivallerne bliver måske alligevel aflyst på grund af corona, siger Tørk Eskild Furhauge.

Bidraget fra Carlsberg var 16.000 liter gæret most af æbler eller pære, der skulle have været solgt som cider af mærket Sommersby.

Tankvognen fra Albani indeholdt derimod et restprodukt fra produktionen af alkoholfrie øl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce