Annonce
Nyborg

Derfor blev Fynsk Forår til sprit

Et stort parti Fynsk Forår var allerede i destillations-kolonnerne på Nyborg Destilleri tirsdag formiddag. Her kommer Royal Unibrew med mere råvare til den vigtige produktion af håndsprit til landets hospitaler. Foto: Kasper Riggelsen.
Luksus-øllen Fynsk Forår fra Ørbæk, cider fra Carlsberg og rester fra Albani bender på landets hospitaler som håndsprit efter en tur forbi destilleriet i Nyborg.
Annonce

Ørbæk/Nyborg: Det sker jo i en god sags tjeneste. Men alligevel har mange ølelskere sikkert undret sig over, at Naturfrisk Group, der ejer Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri, netop har valgt at omdanne et parti af populære klassiker Fynsk Forår til håndsprit til personalet på landets hospitaler.

Men der er mening med det - ud over, at virksomheden altså gerne vil hjælpe samfundet i den alvorlige krise, vi pludselig er havnet i.

- Der er tale om et bryg, der ikke helt artede sig, som det skulle, fortæller Tørk Eskild Furhauge, administrerende direktør i Naturfrisk Group.

- Derfor ville vi hælde brygget på træfade på destilleriet. Så ville det blive en speciel øl med en særlig karameliseret smag, og den kunne vi sælge på sommerens musikfestivaller. Men nu ville vi altså hjælpe til ved at fremstille håndsprit, og festivallerne bliver måske alligevel aflyst på grund af corona, siger Tørk Eskild Furhauge.

Bidraget fra Carlsberg var 16.000 liter gæret most af æbler eller pære, der skulle have været solgt som cider af mærket Sommersby.

Tankvognen fra Albani indeholdt derimod et restprodukt fra produktionen af alkoholfrie øl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce