Annonce
Debat

Deres egen iver efter magten ødelagde det borgerligt-liberale projekt

På kant: Knap havde statsministeren luftet tanken om en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet, før Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen udtalte, at nu ødelægger han det borgerlige, liberale projekt. Ja, det var de ord, de brugte: Det borgerlige, liberale projekt.

Men selvom man jo godt kan forstå, at Lars Løkkes udmelding vakte opmærksomhed, så var der ikke tale om en pludselig aflivning af hverken borgerlighed eller liberale værdier. Tværtimod startede den proces for flere år siden, og her har hverken Samuelsen eller Pape Poulsen noget at lade andre høre. De er selv medskyldige.

For hvad er det for et borgerligt, liberalt projekt, de snakker om? Engang handlede det om borgernes frihed og rettigheder, en stærk retsstat, respekt for den enkelte og en ordentlig omgangstone mellem mennesker. Men det er længe siden.

Under Samuelsens og Pape Poulsens ledelse er projektet i stedet blevet omformet til en evig jagt på minoriteter og folk med udenlandsk baggrund. Stram, strammere, strammest. Liberal Alliance og De Konservative har gjort udlændingepolitikken til et kapløb, og omkostningen har været en begrænsning af netop borgerlige værdier og frihedsrettigheder.

Nu står de to partiledere så hændervridende og kan ikke forstå, hvad der sker med det borgerlige, liberale frihedsprojekt. Men den triste sandhed er, at de i deres iver efter at nå magten selv ødelagde det. Og hvis de vil have projektet tilbage, er der ingen anden vej end at genfinde de værdier, som det bygger på. Man har lov til at have et spinkelt håb om, at det netop er det, statsministeren begynder at erkende.

Annonce
Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce