Annonce
Speedway

Der var en, der var to, der var tre...: Mandefald hos Team Fjelsted

Team Fjelsteds sportschef, Morten Svendsen, kan kigge langt efter disse to kørere - Anders Thomsen (tv.) og Frederik Jakobsen (th.) - i forbindelse med fredag aftens ligamatch i Outrup. Og også Peter Kildemand og Jason Jørgensen er ude. Foto: Karsten L. Sørensen
Hele fire af Team Fjelsteds fem faste ligakørere er væk, når fynboerne fredag aften skal til Outrup og et møde med Region Varde Elitesport.

Speedway: Team Fjelsted skal op mod de forsvarende mestre fra Region Varde Elitesport i Outrup fredag aften i ligaens grundserie. Og Team Fjelsted skal ikke op mod Region Varde.

Er du forvirret?

Her er forklaringen: Team Fjelsted har hele fire af sine fem faste ligakørere ude til matchen i det vestjyske.

Kaptajn og A-kører Peter Kildemand og brandvarme Anders Thomsen - 14 point i fem heat i onsdag aftens sejr på 38-34 hjemme over Esbjerg Vikings - skal begge køre en udsat match i den polske Ekstraligaen, Frederik Jakobsen træner i Polen som optakt til lørdagens første finaleafdeling af kampen om den individuelle VM-titel for U21-kørere, og Jason Jørgensen blev skadet ved et styrt i matchen mod Vikings.

- Jeg opgiver aldrig en match på forhånd, men denne opgave ser unægtelig nærmest umulig ud, konstaterer sportschef Morten Svendsen.

Sportschefen har fundet reserver. Dog manglede han torsdag eftermiddag fortsat en endelig aftale om en erstatning for sin skadede C-kører, Jason Jørgensen.

Annonce

Holdene og stillingen

Ligamatchen mellem Region Varde Elitesport og Team Fjelsted køres fredag i Outrup med start 19.15.

Region Varde Elitesport:
1. Michael Jepsen Jensen
2. Mikkel Bech
3. Mads Korneliussen
4. Patrick Hansen
5. Tim Sørensen
6. Michael Thyme
Holdleder: Steven Andersen

Team Fjelsted:
1. David Bellego
2. Jonas B. Andersen
3. Aleksandr Loktajew
4. ??? - C-kører i stedet for Jason Jørgensen
5. Benjamin Basso
6. Emil Engstrøm
Holdleder: Morten Svendsen

Stillingen i ligaen:
1. Holsted 8 matcher 17 point.
2. Slangerup 7 matcher 11 point.
3. Region Varde 5 matcher 5 point.
4. Esbjerg Vikings 5 matcher 4 point.
5. Team Fjelsted 5 matcher 4 point.
6. Grindsted 6 matcher 1 point.

Bedre fra match til match

De fire kørere er kede af deres afbud, men de havde reelt ikke et alternativ. Jason Jørgensen har måske brækket sin ene tommefinger og er ramt af svimmelhed, og for de to, der skal optræde i Polen, vanker der store bøder, hvis de bliver væk fra matchen. Og som det desuden lyder fra Anders Thomsen:

- Det er i Polen, vi tjener pengene.

Frederik Jakobsen har fuld fokus på VM-finaleserien i sit sidste år som U21-kører.

Trods afbuddene er humøret hos Morten Svendsen i orden efter onsdag aftens anden sejr i fem forsøg i den nye ligasæson. Med den nye struktur - efter der kun er seks klubber i ligaen - er de to øverste i grundserien sikret plads i Superfinalen, mens de resterende fire klubber kommer til at køre om de sidste to finalepladser, hvor nummer tre i grundserien kan vælge sin modstander.

- De to øverste pladser i grundserien er i realiteten væk, så vi skal koncentrere os om at være i topform, når de sidste to finaleklubber skal findes. I den forbindelse kan jeg mærke, at vort hold bliver bedre fra match til match, konstaterer Morten Svendsen.

Trods stærke navne på papiret - blandt andre Michael Jepsen Jensen og Mikkel Bech - er sidste år mester fra Varde kommet noget slingrende fra start i den nye sæson ligesom Team Fjelsted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce