Annonce
Assens

Lang kø til lyntest: Kritikken hagler ned over Carelink

Borgere, som ville have lavet en lyntest i Assens torsdag, måtte væbne sig med tålmodighed. Genrefoto: Morten Stricker
Kritikken hagler ned over Carelink efter timelange køer til lyntest i Assens torsdag. Der var kun sat én medarbejder på, som knoklede med at få podet alle dem, der stod i kø.

Assens: Det krævede tålmodighed, hvis man torsdag var mødt op ved Assens' gamle rådhus for at få taget en lyntest. Flere oplevede at måtte vente i flere timer, mens andre ikke havde tålmodighed nok og forlod køen.

De lange ventetider fik borgerne til tasterne, og mange kontaktede borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

- Min mobil var rødglødende hele torsdag, og jeg prøvede at svare så mange, som muligt, fortæller Søren Steen Andersen.

Han mener, at ventetiderne, som borgerne oplevede i Assens torsdag, er utilfredsstillende. Han tog derfor kontakt til Region Syddanmark, som står for lynteststederne.

- Vi har haft flere problemer andre steder, hvor Carelink (selskabet, som foretager lyntestene, red.) blandt andet er kommet for sent. Der er nødt til at være et godt flow, og nu har vi i tydelige vendinger sagt til regionen, at der skal styr på de problemer, der har været med teststederne, siger borgmesteren.

Annonce

Lyntest eller ej

74-årige Jørgen Lodal og hans kone Jane Vagnby, begge fra Assens, brugte både deres formiddag og eftermiddag på at stå i kø.

- Vi havde stået der i tre kvarter om formiddagen, da vi så besluttede os for at gå hjem. Vi vurderede, at vi alligevel ikke kunne nå at blive testet, inden de skulle holde frokostpause. Så tog vi derhen igen om eftermiddagen, og da jeg så på mit ur, da vi var færdige, havde vi brugt to timer og 20 minutter, fortæller Jørgen Lodal.

Jørgen Lodal og Jane Vagnby stod i kø i flere timer for at få lavet en lyntest i Assens torsdag.

Han mener ikke, at det er godt nok, at folk skal stå i kø i så mange timer.

- Det er jo til grin. Vi har lige fået at vide, at vi skal testes oftere, men det er der jo ikke nogen, der har lyst til, når man skal stå i kø i så lang tid, siger han.

Ulla og Palle Kvolsgaard fra Assens var også blandt dem, som måtte bruge hele deres eftermiddag i køen ved det gamle rådhus.


De kalder det en lyntest, men det kan man vel diskutere.

Palle Kvolsgaard


- Vi kom mellem klokken 13-13.30 og var færdige klokken 15.30 cirka. Vi så flere, som vendte om og gik, da de så, hvor lang køen var inde i selve bygningen, fortæller ægteparret.

- De kalder det en lyntest, men det kan man vel diskutere, lyder det fra Palle Kvolsgaard.

Da ægteparret omsider kom længere frem i køen, kunne de se, at der kun var én medarbejder på arbejde til at pode alle, der stod i kø.

- Stakkels dame, tænkte jeg. Man kunne se, at hun var træt og presset, og hun sagde endda til mig, at hun næsten ikke kunne klare mere, fortæller Ulla Kvolsgaard.

Parret kunne konstatere, at køen ikke var mindre, da de forlod stedet.

Avisen har forelagt sagen for Carelinks direktør, Brian Rosenberg. Han er ked af at nogle borgere har oplevet timelange ventetider ved det gamle rådhus i Assens.

- Jeg anerkender, at vi selvfølgelig skal finjustere og se på, hvordan vi kan blive bedre, og jeg er ked af, hvis borgere har brugt to timer på at stå i kø - det ønsker vi ikke, og sådan skal det ikke være, siger direktøren for Carelink.

Annonce

Carelinks direktør: - Vi laver fejl

Brian Rosenberg forklarer, at Carelink nu vil gå i gang med at se på, om der skal mere bemanding på ved teststedet i Assens.

- Vi reagerer prompte på det her, og vi kommer til at følge det nøje det næste stykke tid. Men jeg må også sige, at vi kan ikke undgå at lave fejl, og vi kan heller ikke undgå, at der vil være ventetid. Vi ved aldrig, hvor mange, der kommer for at få lavet en test, så det er også svært at beregne, hvor mange medarbejdere, vi skal have på. Men man sætter selvfølgelig ikke fire medarbejdere på en hel dag, hvis der kun er travlt i en time, siger Brian Rosenberg.

Direktøren fortæller desuden, at han er godt tilfreds med, at Carelink, ifølge ham, på 97-98 procent af deres i alt cirka 100 teststeder, endnu ikke har oplevet, at de har disponeret forkert med hensyn til antallet af podere.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce