Annonce
Odense

Der støbes om natten: Nyborgvej ensrettes under letbanearbejde

En strækning af Nyborg i Odense - fra Østerbæksvej til Ørbækvej - bliver ensrettet ud ad byen natten efter onsdag og torsdag i denne uge. Arkivfoto: Michael Bager.
Fra midnat til klokken fem om morgenen skal der støbes beton til letbanens spor på Nyborgvej nær krydset ved Ørbækvej.

Odense: Det er blevet tid til at støbe det betonunderlag, som skinnerne til Odenses letbane skal monteres i på Nyborgvej mellem Østerbæksvej og krydset ved Ørbækvej. For at give plads til støbningen bliver Nyborgvej ensrettet to nætter i denne uge, oplyser Odense Letbane.

Fra midnat til klokken fem om morgenen natten til onsdag 21. august og natten til torsdag 22. august er Nyborgvej ensrettet i retning væk fra centrum.

Det er nødvendigt at ensrette vejen, da vognbanen i retning mod centrum skal bruges til arbejdskøretøjerne i forbindelse med betonstøbningen, oplyser Odense Letbane, som har planlagt arbejdet til at foregå i nattetimerne for at genere færrest trafikanter.

I retning mod centrum er der omkørsel fra Ørbækvej via L.A. Rings Vej, Rødegårdsvej og Østerbæksvej.

I forvejen er Nyborgvej ensrettet mod centrum - altså modsat ensretningen de to nætter - på strækningen fra Østerbæksvej til Palnatokesvej.

Annonce
Kort: Odense Letbane.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce