Annonce
Assens

Der skal støvsuges for æbler

Formand for æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen, ses her ved sidste års æblefestival. Med en fin æblekage. Arkivfoto: Lasse Hansen
  • Æblefestivalen er så småt ved at springe ud endnu engang. I år kan du komme med æbler og få lavet friskpresset saft eller blive æble-klog
Annonce

Assens: For tredje gang skal der holdes Æblefestival i Assens Kommune.

Det ligger helt fast, fortæller Else Marie Kristensen, som er med til at arrangere festivalen fra 14.-16. oktober. Hun er formand for Æblefestival Assens Kommune, som er det formelle navn.

- Til æblefestivalen sker der noget i hele kommunen. Det nye er dog, at vi holder én stor, samlet festival i Assens, hvor vi lejer et mobilt mosteri, siger Else Marie Kristensen.

Det er meningen, at foreninger, fritidsklubber, ja alle, skal plukke og samle æbler i dagene op til æblefestivalen. Så kan man komme og moste æbler.

- Så Assens Kommune bliver støvsuget for æbler, fortæller Else Marie Kristensen.

Hvor det præcist kommer til at ske, er ikke helt på plads. Men som det ser ud, bliver det nok på Assens Planteskole, nævner hun.

Mosteriet kører hele processen til færdig æblemost med pasteurisering, flasker og etiketter.

- Og så kan man sælge det videre med en fortjeneste, fortæller hun.

Annonce

Snart møde

Bestyrelsen bag æblefestivalen holder bestyrelsesmøde 30. august.

- På bestyrelsesmødet skal vi have snakket om, hvor langt vi er kommet og få de sidste ting på plads, siger Else Marie Kristensen.

Det skulle dog være på plads, at Hjerteforeningen går Æblefestivalen i gang. Der bliver holdt nogle ting i både Voldtofte og måske i Turup, og måske noget med ler samt grise, oplyser Else Marie Kristensen.

- Noget af det nye er, der bliver holdt æbleciderkurser og foredrag om, hvad man kan bruge æblet til, siger hun.

Det bliver i samarbejde med virksomheden Danish Outdoor.

Budgettet er på knap 60.000 kroner. De penge har æblefestivalen fået i tilskud via Assens Kommunes såkaldte eventpulje, oplyser hun.

I Magtenbølle holdes der også æblefestival, men det er 22. oktober, siger Else Marie Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce