Annonce
Assens

Der skal støvsuges for æbler

Formand for æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen, ses her ved sidste års æblefestival. Med en fin æblekage. Arkivfoto: Lasse Hansen
  • Æblefestivalen er så småt ved at springe ud endnu engang. I år kan du komme med æbler og få lavet friskpresset saft eller blive æble-klog

Assens: For tredje gang skal der holdes Æblefestival i Assens Kommune.

Det ligger helt fast, fortæller Else Marie Kristensen, som er med til at arrangere festivalen fra 14.-16. oktober. Hun er formand for Æblefestival Assens Kommune, som er det formelle navn.

- Til æblefestivalen sker der noget i hele kommunen. Det nye er dog, at vi holder én stor, samlet festival i Assens, hvor vi lejer et mobilt mosteri, siger Else Marie Kristensen.

Det er meningen, at foreninger, fritidsklubber, ja alle, skal plukke og samle æbler i dagene op til æblefestivalen. Så kan man komme og moste æbler.

- Så Assens Kommune bliver støvsuget for æbler, fortæller Else Marie Kristensen.

Hvor det præcist kommer til at ske, er ikke helt på plads. Men som det ser ud, bliver det nok på Assens Planteskole, nævner hun.

Mosteriet kører hele processen til færdig æblemost med pasteurisering, flasker og etiketter.

- Og så kan man sælge det videre med en fortjeneste, fortæller hun.

Annonce

Snart møde

Bestyrelsen bag æblefestivalen holder bestyrelsesmøde 30. august.

- På bestyrelsesmødet skal vi have snakket om, hvor langt vi er kommet og få de sidste ting på plads, siger Else Marie Kristensen.

Det skulle dog være på plads, at Hjerteforeningen går Æblefestivalen i gang. Der bliver holdt nogle ting i både Voldtofte og måske i Turup, og måske noget med ler samt grise, oplyser Else Marie Kristensen.

- Noget af det nye er, der bliver holdt æbleciderkurser og foredrag om, hvad man kan bruge æblet til, siger hun.

Det bliver i samarbejde med virksomheden Danish Outdoor.

Budgettet er på knap 60.000 kroner. De penge har æblefestivalen fået i tilskud via Assens Kommunes såkaldte eventpulje, oplyser hun.

I Magtenbølle holdes der også æblefestival, men det er 22. oktober, siger Else Marie Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce