Annonce
Odense

Der læsses skinner: Middelfartvej spærres for gennemkørsel ud af byen

Skinnerne til letbanen er lagt på Middelfartvej nærmest Grønløkkevej, og onsdag og torsdag læsses skinnerne til strækningen mellem Christmas Møllers Vej og Stadionvej af på Middelfartvej vest for jernbanebroen. Derfor bliver der spærret for trafikken ud af byen mellem klokken ni og 15 på strækningen mellem Christmas Møllers Vej og Stadionvej. Arkivfoto: Kim Rune.

Odense: Onsdag og torsdag bliver anlæggelsen af Odense Letbane mere synlig på Middelfartvej. Her bliver skinnerne til banen leveret, og det medfører ændringer for trafikken på vejen, oplyser Odense Letbane.

Skinnerne bliver begge dage læsset af mellem klokken ni og 15, og for at give plads til det arbejde, bliver Middelfartvej i det tidsrum spærret for gennemkørende trafik væk fra centrum mellem Christmas Møllers Vej og Stadionvej.

Trafikanter, som skal mod vest, kan i stedet køre ad Christmas Møllers Vej og videre ad Stadionvej tilbage til Middelfartvej.

Beboere på den lukkede strækning af Middelfartvej kan dog stadig komme ind på vejen ved at fortsætte ad Middelfartvej fra krydset ved Christmas Møllers Vej. Der er også udkørsel fra strækningen i krydset ved Stadionvej.

Man vil blive guidet forbi de lastbiler, som er på det lukkede stykke af Middelfartvej, men Odense Letbane advarer om, at der kan være ventetid på at komme forbi lastbilerne. Hvis man ikke kan vente, må man finde et andet sted at parkere, lyder rådet fra Odense Letbane.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce