Annonce
Fyn

Der kommer flere biler på motorvejene: Over 30 procent flere bilister på Fynske Motorvej

Ved den Ny Lillebæltsbro er trafikken steget med over 30 procent på otte år. Arkivfoto: Jørgen Flemming
På Fynske Motorvej er trafikken ved Ny Lillebæltsbro steget med 32,6 procent siden 2010. Det fremgår af en ny analyse fra Vejdirektoratet.
Annonce

Fynske Motorvej bliver stadig mere belastet af trafik. Tendensen bliver bekræftet af en ny opgørelse, som Vejdirektoratet sendte ud mandag morgen.

Ved den Ny Lillebæltsbro har der på otte år været en stigning af biler på 32,6 procent. Det oplyser Vejdirektoratet, hvor motorvejsstrækningen også bliver fremhævet som et af de steder i landet, hvor trafikken er steget mest fra 2010 til 2018.

Noget, der vil fortsætte i de kommende år ifølge Vejdirektoratets trafikprognose, der frem mod 2030 vurderer, at E20 vil have det, der kaldes en kritisk belastningsgrad. Og det har Vejdirektoratet for øje ifølge trafikdirektør Niels Tørsløv.

- Vi forbereder os på en fremtid med stadig flere trafikanter på det overordnede vejnet. Af samme grund forsøger vi hele tiden at blive bedre til at hjælpe trafikanterne med at få trafikken til at glide ude på vejene, udtaler trafikdirektøren i pressemeddelelsen.

Annonce

Mere motorvej = flere bilister

En tredjedel af af den samlede trafik i Danmark er på motorvejene. På landsplan er der fra 2010 til 2018 blevet kørt 36 procent flere kilometer på de danske motorveje.

Den øgede mængde af bilister skyldes blandt andet udbygninger af motorvejsnettet, der får bilister flyttet fra de mindre veje og over på motorvejene ifølge Vejdirektoratet.

Udbygning sker der også på den fynske motorvej. Siden 1. april har første etape af udvidelsen til tre spor været i gang. De kommende år bliver der lavet et ekstra spor fra Nr. Aaby til Odense V.

Det igangværende strækker sig fra Odense V til Gribsvad ved afkørsel 55 Aarup, og der vil blive brugt mere end 220.000 ton asfalt, som NCC-koncernen skal levere.

Senere fortsætter arbejdet med at udvide Fynske Motorvej fra Aarup og frem mod Nr. Aaby.

Derudover har regeringen og Dansk Folkeparti tidligere på året vedtaget en infrastrukturplan, der sikrer en udvidelse af motorvejen syd om Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce