Annonce
Assens

Der kan bygges på

Sådan kunne et færdigt hus komme til at se ud. Billedet er fra Claus Valsøe Clausens gamle selskab ModulConcept A/S som han solgte. I dag laver han modulhuse i Husfabrikken A/S. Privatfoto/Claus Valsøe Clausen.

Køkken, toilet og bad er færdiglavet og klar til brug i Claus Valsøe Clausens og Husfarikkens A/S's færdigproducerede husmoduler, som skal produceres i Vissenbjerg fra august.

Vissenbjerg/Assens: Husfabrikken A/S kommer til at producere huse på samlebånd.

- Soklen og det hele er på huset. Det hele gøres klar med gulve, maling, køkken og det hele, fortæller Claus Valsøe Clausen, direktør i Husfabrikken A/S.

Man kan stort set kreere det hus, man ønsker, oplyser han.

- Man kan udvide det stille og roligt. Man kan sige: I starten har vi brug for 120 kvadratmeter. Og når man får en familieforøgelse, kan man bestille et værelsesmodul med bad og toilet og koble det på, forklarer Claus Valsøe Clausen.

Sofaen må man selv ud og finde.

Størrelserne varierer. Et standardmodul er ca. på 50 kvadratmeter.

- Typisk er det to moduler til en lejlighed, så det er 100 kvadratmeter. Så sætter vi dem sammen, siger Claus Valsøe Clausen.

Også i højden.

Annonce

Gammel vin på nye flasker

Faktisk er modulproducerede huse ikke noget nyt koncept.

- Det er gammel vin på nye flasker. Man har produceret sådan noget de sidste 30 år. Men vi er kun en fire-fem stykker, der arbejder på denne måde her, siger Claus Valsøe Clausen.

Husene er bygget i træ. Det er betonfundamentet, der er det unikke hos Husfabrikken A/S, nævner Claus Valsøe Clausen.

- Og så har vi en teglface, vi har udviklet som kan monteres direkte på vores moduler. Det er meget unikt og ikke set i modulbyggeri før, siger han.

- Vi arbejder i træ, men med en purskumisolering udenpå.

Det har en høj isoleringsværdi. Samtidig giver det færre omkostninger.

- Det gør, vi kan slanke vores vægkonstruktioner meget, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce