Annonce
Indland

Der er ryddet op: Uheld i morgentrafik gav mindre plads og kø på E20

Arkivfoto

Sænk hastigheden ved uheldssted på den Fynske Motorvej mellem Ålsbo og Ejby.

E20: Venstre vognbane blev tirsdag morgen omkring klokken 8.15 spærret efter et uheld på den Fynske Motorvej mellem rastepladsen Ålsbo Nord og Ejby i vestgående retning. Det oplyste Vejdirektoratet.

Politi og redningsmandskab kørte til uheldsstedet, og den første melding lød, at der tidligst kunne ventes ryddet efter uheldet klokken 9.15. Trafikanter blev bedt om at passere stedet med sænket hastighed.

Ifølge Vejdirektoratet var uheldet årsag til kødannelse mellem Aarup og Ejby, og trafikanter i retning mod Jylland måtte en overgang forvente op til 45 minutters længere rejsetid.

Fyns Politis vagtchef oplyste klokken 9.15, at der ikke var nogen tilskadekomne ved uheldet, og at bilerne, som var impliceret, var fjernet fra vejbanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce