Annonce
Erhverv

Der er penge i lortet: Fra 75 til 160 medarbejdere på fem år

FKS Slamson er en af de største kloak-service-virksomheder i landet, og især de seneste fem år har udviklingen taget fart med opkøb af fire virksomheder. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Solidt regnskab fra FKS Slamson, der netop har opkøbt endnu en virksomhed, denne gang i Gredstedbro ved Esbjerg. Kloakspecialisterne fra Odense er siden 2013 vokset fra 75 til 160 medarbejdere.

Annonce

Der er bogstaveligt talt penge og arbejdspladser i lo....

Det kan fynske FKS Slamsom i dén grad tale med om.

Kloakspecialisterne, der har hovedkontor i Odense, har netop opkøbt endnu et firma - Henriks Kloakservice i Gredstedbro ved Esbjerg - og mønstrer nu flere end 160 medarbejdere. Det er mere end en fordobling på blot fem år - skruer man tiden tilbage til 2013, var antallet af medarbejdere 75.

- Det har været vores strategi at blive landsdækkende - i hvert fald, når det gælder Jylland og Fyn. Nu har vi købt en virksomhed ved Esbjerg, som er Danmarks femte-største kommune. Det er et område, vi tidligere har dækket fra Odense, men det koster at transportere folk, og det er dyrt at have dem ude at overnatte, siger indehaver og bestyrelsesformand Vagn Orry Knudsen.

Vi har købt op for at være konkurrencedygtige, men nu tror jeg, vi er ved at have den størrelse, vi skal have. Vi skal måske have købt et par nye biler, men vi går ikke umiddelbart i flere opkøbstanker, og nu skal vi til at fordøje og lære at have den virksomhedsstørrelse, vi har.

Vagn Orry Knudsen, indehaver af FKS Slamson

Historien bag FKS Slamson

Vigtige år:

1954: Hans Erik Knudsen begynder som vognmand i Nørre Aaby.

1967: Første slamsuger indkøbes, firmanavnet er nu Vestfyns Kloak Service.

1980: Fyns Kloak Service Aps stiftes, Vagn Knudsen starter virksomhed i Nordjylland.

1988: Jette og Vagn Knudsen bliver medejere af Fynsk Kloak Service

1992: Fyns Kloak Service udvikler verdens første "stikmaskine" til tv-inspektion af kloakledninger.

1996: Jette og Vagn Knudsen bliver eneejere.

2003: Opkøb af firmaet Slamson i Odense.

2008: De to virksomheder lægges sammen - FKS Slamson A/S er født.

2011: Sønnerne Dennis og Mikael Knudsen bliver aktionærer i virksomheden.

2012: Slamafvandingsanlæg bygges i Ghanas hovedstad Accra.

2013: Opkøb af DIR Dansk Industrirens.

2014: Opkøb af MKV Midtjysk Kloak Vedligeholdelse.

2015. Aftale med Danida om endnu et anlæg i Ghana.

2016: Opkøb af Bolderslev Kloakservice ved Aabenraa.

2018: Opkøb af Henriks Kloakservice i Gredstedbro, Esbjerg.

Tusindvis af kloakker over hele landet bliver inspiceret og repareret - især kloakker, der er bygget i 1950'erne, 60'erne og 70'erne er udfordringer for kommunerne. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

49 millioner i egenkapital

Med købet af Henriks Kloakservice har FKS Slamsom fuldført sit fjerde opkøb på fem år og har foruden hovedkontoret i Odense afdelinger i syv jyske byer samt København.

- Vi har købt op for at være konkurrencedygtige, men nu tror jeg, vi er ved at have den størrelse, vi skal have. Vi skal måske have købt et par nye biler, men vi går ikke umiddelbart i flere opkøbstanker, og nu skal vi til at fordøje og lære at have den virksomhedsstørrelse, vi har. Vi har brugt og bruger mange ressourcer på interne uddannelse og på inkorporering af nye medarbejdere, siger Vagn Orry Knudsen.

Han kan glæde sig over, at virksomheden, som har været i hans families eje siden 1954, netop har afleveret endnu et solidt regnskab med en bruttofortjeneste på 117,5 millioner og et resultat efter skat på 7,2 millioner. Egenkapitalen i virksomheden er vokset med tre millioner siden 2016 og er i det hele taget vokset kolossalt siden 2013. Da var den på knap 20 millioner - i dag er den på 49 millioner.

- Vi er kommet dertil, hvor stordriften også hjælper os med at være konkurrencedygtige, og vi bruger mange penge på udvikling og på uddannelse af medarbejdere. Vi har altid været opsat på at være foran konkurrenterne med moderne teknik og specialudstyr, og nogle af de biler, vi har, er tekniske vidundere, der koster tre-fire millioner. Det er ikke biler, du bare betjener - dem skal du bruge et halvt eller helt år på at lære en mand op til at køre, siger Vagn Orry Knudsen.

FKS Slamson A/S

FKS Slamson A/S, Teknikvej 36, Odense

Bruttofortjeneste: 117,5 mio. (2016: 107,8 mio.).

Resultat efter skat: 7,2 mio. (2016: 10 mio.)

Egenkapital: 49,4 mio. (2016: 46,5 mio.)

Antal medarbejdere: 160 i 2018 efter seneste opkøb.

Administrerende direktør: Michael Nielsen

Bestyrelsesformand og ejer: Vagn Orry Knudsen

Moderne udstyr og teknik står i højsædet hos de fynske kloakspecialister, som bruger mange måneder på at uddanne de medarbejdere, der skal betjene de tekniske vidundere. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

Færøerne

80 procent af FKS Slamsons opgaver udføres for det offentlige, og ifølge Vagn Orry Knudsen er det blandt andet de gamle kloakker, der blev etableret i 1950'erne og 1960'erne, der er faldefærdige og giver problemer landet over.

- I 1950'erne, 60'erne og 70'erne havde vi meget travlt med at bygge huse, og der var ingen, der tænkte så meget over kloakkerne. I dag begynder kloakkerne fra den tid at falde sammen om ørerne på folk, og det er først, når det sker, at man får alvor får øje på problemet. Men det får man i den grad så også øje på - det er jo ikke sjovt, hvis man ikke kan trække i snoren, siger Vagn Orry Knudsen.

Langt de fleste opgaver ligger indenlands, men firmaet er ikke bleg for at tage udenlands. I skrivende stund er et team fra FKS Slamsom på Færøerne for at lave tv-inspektion af 13 kilometer kloakledninger i og omkring Thorshavn, der ikke har fået inspiceret sine kloakker siden 60'erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce