Annonce
Debat

Der er også gode erfaringer fra corona-undervisning

Jeanette Sandberg er kandidat til kommunalvalget i Assens Kommune for SF. Foto: Christian Nordholt

Lokaldebat: I øjeblikket undervises alle skolebørn hjemmefra eller i nødpasning, hvilket giver store problemer for både børn, lærere og forældre. Om lidt må børnene forhåbentlig komme tilbage i skole, men det bliver ligesom i foråret til en skoledag med restriktioner med bl.a. sprit, mindre undervisnings- og legegrupper og ikke mindst afstand. Det betød flere voksne, da eleverne skulle opdeles i flere lokaler.

Det kan være frustrerende med de mange restriktioner, men forårets erfaringer viste faktisk, at de mange restriktioner havde en positiv sideeffekt. De gav struktur, mere ro i klassen og mere tid til det enkelte barn.


Annonce

Vi ved også, at der er store sociale uligheder i forhold til børns læring og trivsel. Forskelle, der bedre kan udlignes, hvis der er mere tid til det enkelte barn.

Jeanette Sandberg, byrådskandidat for SF Assens


De erfaringer vil SF Assens gerne bygge videre på – også når hverdagen forhåbentlig snart igen bliver mere normal. Der er ikke plads til to meters afstand mellem børnene, men det vil gøre en kæmpe forskel, hvis der i alle timer i indskolingen kan være to voksne pr. klasse.

Det vil kunne give ro, bedre mulighed for mindre grupper og mere tid til det enkelte barn. Man ved at det er relationen mellem den voksne og barnet, der giver læring, og derfor skal der prioriteres flere voksne i indskolingen. Vi ved også, at der er store sociale uligheder i forhold til børns læring og trivsel. Forskelle, der bedre kan udlignes, hvis der er mere tid til det enkelte barn.

SF Assens ønsker, at alle børn får lige muligheder i livet, og det kræver en stærk folkeskole, hvor der er nok voksne til at sikre alle børns trivsel og læring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce