Annonce
Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Souschef i SuperBrugsen på Vesterbro, Jonathan Juul Brodersen, fortæller, at COOP har en corona taskforce, som sørger for, at butikkerne er klar til at efterleve kravene fra starten. Som resultat har alle SuperBrugsen-butikker fået 80 visirer til personalet efter fredagens pressemøde. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
To store dagligvarebutikker i Odense melder alt klar til premieredagen med kunder iført mundbind.

Både Føtex på Vesterbro og SuperBrugsen i Vestergade i Odense er klar til de nye restriktioner om mundbind. Og har du glemt den fra torsdag obligatoriske beklædningsgenstand, når du skal ud at handle, er der mundbind nok til både kunder og personale, melder butikkerne.

I SuperBrugsen er sendingen af mundbind fordoblet. Og de nye krav om mundbind kunne mærkes allerede tirsdag, hvor interessen for at købe mundbind var stor.

Men onsdag var der ekstra mundbind på hylderne, og souschef i SuperBrugssen, Jonathan Juul Brodersen, understreger, at COOP løbende holder øje med udviklingen og sender mundbind til butikkerne efter behov.

Annonce

Nye tider for personalet

Det er ikke kun kunderne, der skal forberede sig på en anderledes indkøbstur. Mundbind eller visir bliver fra torsdag en fast del af personalets arbejdsuniform, hvad end de arbejder med dagligvarer eller tøjhandel. I SuperBrugsen skal personalet bære visir.

- Vi har lavet et skriv ud til vores personale om, at når de møder, skal de møde på kontoret, og så får de udleveret et visir, som er deres eget personlige, forklarer Jonathan Juul Brodersen.

Derudover har SuperBrugsen indkøbt ekstra håndsprit og afstandsmærker, som vil blive sat op i butikken. Desuden sætter butikken en ekstra skraldespand eller to op, så kunderne kan komme af med deres mundbind på vej ud.

I Føtex vil alle ansatte fra torsdag bære mundbind og varehuschef Jørgen Pedersen fortæller, at mange kunder allerede i dag bruger mundbind, når de handler i butikken. Han regner derfor ikke med, at restriktionerne betyder den store ændring.


Jeg har i bund og grund en god forventning til, at alle kunder ved, at de skal bære mundbind og selvfølgelig vil respektere det.

Jørgen Pedersen, varehuschef i Føtex


- Jeg tænker det bare som en lille udvidelse af det, vi har gang i nu, siger han.

Annonce

Opsynsmænd i gule veste

Både Jørgen Pedersen og Jonathan Juul Brodersen understreger, at butikkernes personale hverken kan eller skal agere politibetjente over for kunderne.

- Vi vil gerne have, at folk har mundbind på, når de går ind i butikken af hensyn til de ansatte og øvrige kunder. Men vi er ikke i den situation, at vi vil sige, at de skal have det på. Nogle kan ikke tåle at have mundbind på af forskellige årsager. Det skal vi respektere, siger varehuschef i Føtex, Jørgen Pedersen.

Men skulle der opstå situationer, hvor kunder ikke opfører sig ordentligt i forhold til retningslinjerne, kan der være behov for at få politiet ind over.

- Jeg har i bund og grund en god forventning til, at alle kunder ved, at de skal bære mundbind og selvfølgelig vil respektere det, siger han og tilføjer, at skulle der være nogen, der ikke har et mundbind, finder man nok en løsning, fortæller Jørgen Pedersen.

De nye restriktioner kræver også, at butikker på over 2.000 m2 har en synlig opsynsmand, som i SuperBrugsen og Føtex vil bære en gul vest. Opsynsmandens opgave er at holde et ekstra øje med, at retningslinjerne og restriktioner bliver fulgt og overholdt.

- Det skal være en tryghedsperson for, at fru Hansen også trygt kan gå ind og handle i butikken, siger Jonathan Juul Brodersen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Køen vokser - tæt trafik ved Storebæltsbroen

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Odense For abonnenter

Knivstik, tramp og revolvertrussel: En er fængslet - flere søges efter voldsomt overfald i Odense

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Middelfart

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Annonce