Annonce
Nyborg

Der er krat'edme kaff' og brunner: Lokker turister med brovtende humor

Havnefoged Lis Mylenberg deltager også i de sjove turistfilm. Her dukker hun pludselig op og serverer jordbær, champagne og kaffe for et par, der ligger til ankers i deres båd på Nyborg Fjord. Screendump fra filmen
I kampen om turisternes gunst har Nyborg fravalgt billeder af solnedgange og åkander til fordel for et godt grin med fynsk accent.
Annonce

BORG: - Ja, prøv lige at hør´, kammerat. Nu skal du ikke være dumsmart, vel? Så ryger du ned. Fatter du det? Tror du, vi har vandet stokroserne i byerne de sidste tre måneder for sjov?

- Hvad?

- Ja, og så oven i købet har vi stået og bagt brunner i lange baner, og så kommer du ikke engang forbi og får en kop kaff!

Sådan melder Nyborg sig nu ind i kampen om turisterne - med en video, der både bliver hyldet som sjov og kritiseret for at være plat.

Videoen fortæller historien om en forbipasserende bilist på motorvejen, der bliver ringet op af nyborgenser og uden omsvøb får besked på at køre fra og se lidt nærmere på byen.

- Vi har prøvet at gøre noget andet end det sædvanlige ved at formidle budskabet på en humoristisk og selvironisk måde, siger Nyborgs turistchef, Sanne Hoffensetz Andresen.

- Videoen er primært et forsøg på at få kontakt til de mange, som jo ellers bare kører forbi Nyborg ude på motorvejen eller i bedste fald nøjes med at tage en pause ude ved burgerrestauranterne, tilføjer hun.

Annonce

Delt 600 gange

Coronakrisen har åbnet et hidtil uset stort marked for indenlandsk turisme.

Over alt i Danmark har de lokale turistorganisationer lagt sig i selen.

Og i Nyborg er det altså blandt andet humor og selvironi, der skal lokke turisterne til.


Hvad med en kop kaffe? Hvad med nogle bobler fra Nyborg?

Havnemester Lis Mylenberg i turistvideo fra VisitNyborg


Videoen med bilisten, der i håndfaste vendinger bliver "inviteret" på kaffe og brunner, er alene fra VisitNyborgs Facebokkside da også allerede blevet delt op mod 600 gange.

Og der langt over 100, som har kommenteret den - med en overvægt til dem, der synes godt om videoen.

"Dejlig frisk og sjov reklame som udfordre byens 'gennemkørselsudfordring', og som tør gøre grin med os selv", lyder en kommentar.

Der er dog også en del, som ikke bryder sig om videoen.

"Hvem i alverden har dog lavet denne plus den tåbelige fra havnen? Synes, det er pinligt og utrolig barnligt", som en anden fastslår.

Annonce

Havnemesterens jordbær

I videoen fra havnen optræder havnemester Lis Mylenberg som en sejlende servicemedarbejder.

Og hun er leveringsdygtig i jordbær med fløde, kaffe, kage, kaviar, champagne og parasol - og "hvad med et spilhåndtag og en pude i ryggen", som havnemesteren spørger to sejlende turister.

VisitNyborg har fem videoer klar til nettet.

Men det er især de to nævnte, der benytter sig af humor og selvironi.

Og det er formanden for Nyborg Kommunes Erhvervs- og Udvikilngsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), glad for.

Udvalget har spenderet 100.000 kroner på videoerne. Og de penge er, mener han, givet godt ud.

- Der vil altid være dem, som synes sådan noget er lidt for meget. Men engang imellem må man gerne gøre tingene lidt anderledes, end man plejer. Der skal mod til, men jeg synes bestemt humor kan noget andet end de sædvanlige billeder af solnedgange og åkander, tilføjer han.

Annonce

Positive reaktioner

Sanne Hoffensetz Andresen har også noteret sig de kritiske røster på Facebook.

- Humor er jo noget individuelt, så man kan nok ikke ramme alle med den form for humor, vi benytter os af her, siger hun.

Personligt har hun dog kun fået positive reaktioner på de sjove videoer.

Og i øvrigt også gode grunde til at tro, at de virker efter hensigten.

- Vi har allerede haft mange, der ellers ville være kørt videre på motorvejen, som er drejet fra for at se nærmere på byen. Og vi hører fra dem, at de er positivt overrasket. Nyborg er jo lidt som en østers: Når først man får den åbnet, viser den sig at gemme på en perle, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce