Annonce
Assens

Der er klaget til biskoppen med anklager om manipulation i sag om nyt sognehus: Stiftet kommer med kortfattet svar

Konflikten mellem tidligere medlemmer af Assens-Gamtofte Menighedsråd og Assens Provstiudvalg bunder i murstenene tilhørende bygningerne på Adelgade 18 (den gule), der er menighedens nuværende sognehus, og Provstistræde 16. Foto: Amalie Hermansen
Syv tidligere medlemmer af Assens-Gamtofte Menighedsråd har indsendt en klage til biskop Tine Lindhardt over Assens Provstiudvalgs sagsbehandling om et nyt sognehus. Men stiftet vil ikke kommentere særlig meget på klagen.

Assens/Gamtofte: For to måneder siden, den 18. februar, sendte syv tidligere medlemmer af Assens-Gamtofte Menighedsråd en klage ind til biskop Tine Lindhardt ved Fyens Stift.

Klagen indeholder anklager om manipulation, og klagen udspringer af den sagsbehandling, som Assens Provstiudvalg har haft i forbindelse med Assens-Gamtofte Menighedsråds ønske om at sælge det nuværende sognehus på Adelgade 18 og i stedet købe Provstistræde 16, fordi menighedsrådet mener, at det nuværende sognehus ikke passer til de behov, som både Syngedrengene og kirkens ansatte har.

De tidligere menighedsrådsmedlemmer mener, at provstiudvalget er vendt på en tallerken og gået fra at være anerkendende over for projektet til at sige nej. De tidligere medlemmer fremlægger i klagen, at de mener, at nogen uden for provstiudvalget har manipuleret udvalget til at sige nej til projektet.

Annonce

Men selvom det er to måneder siden, at klagen landede på biskop Tine Lindhardts bord, er der endnu ikke kommet svar.


Men selvom det er to måneder siden, at klagen landede på biskop Tine Lindhardts bord, er der endnu ikke kommet svar

Fra artiklen


Omfattende sag

Fyens Stift, hvor biskop Tine Lindhardt er den øverste myndighed, ønsker ikke at svare på spørgsmål til klagen, da den endnu ikke er afsluttet.

Stiftskontorchef Asger Gewecke har derfor i stedet svaret kort på avisens generelle spørgsmål.

  • Hvilken betydning har det, når der opstår konflikter mellem et menighedsråd og et provstiudvalg?
    - Det er uheldigt.
  • Hvilke muligheder har biskoppen i sådan en konflikt? Kan biskoppen gå ind og mægle i konflikten? - Ja, det kan biskoppen, og det fremsættes også som tilbud.
  • Hvilke konsekvenser kan der være, når der er en konflikt mellem de to instanser? - Det vanskeliggør samarbejde.
  • Hvordan behandler stiftet klager over eksempelvis sagsbehandlingsforløb i et provstiudvalg? - Der skal foretages høring af dem, der klages over, og de skal have en passende frist. Giver høringssvaret anledning til, at der er fremkommet nye væsentlige oplysninger skal klageren høres om dem.
  • Hvor længe er stiftet om at behandle sådan en klage? - Det afhænger af sagens kompleksitet, og her noterer jeg, at avisen selv har talt bilagene.
  • Hvad kan resultatet af en klage blive? - Det afhænger af indholdet af klagen.
  • Hvilken opgave har biskoppen, hvis der bliver rapporteret om dårligt arbejdsmiljø i et menighedsråd, hvor medlemmer eksempelvis oplever, at møder er præget af mudderkastning og bagtalelser, og hvad kan løsningen være? - Først; et menighedsråd er ikke en arbejdsplads, men et kollegialt valgt råd på samme måde som en kommunalbestyrelse. I det tilfælde er der mulighed for mægling, hvis det ønskes.

Fyens Stiftstidendes Assens-redaktion bor til leje i Provstistræde 16. Hvis handlen var gået igennem, ville avisens redaktion flytte til en anden central adresse i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce